Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Σπέρνουν το θάνατο και δεν ζητούν ίχνος συγνώμης

Γιώργου Βάμβουκα
Διάφοροι κύκλοι από την απέναντι όχθη του ατλαντικού, διαρρέουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η τρόικα, θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη της ασκούμενης μνημονιακής οικονομικής πολιτικής. Αυτό το είδος συγνώμης είναι δόλιο και υποχθόνιο. Τέτοιες συγνώμες αποσκοπούν στο ξέπλυμα των πρωταιτίων που μας έχωσαν στο λάκκο των μνημονίων, συντελώντας έτσι στη διατήρηση του υφιστάμενου δικομματικού συστήματος εξουσίας. Μετά τη μεταπολίτευση, οι πράσινοι και μπλε γαλίφηδες που είναι αγκιστρωμένοι στην κυβερνητική εξουσία, λεηλάτησαν και εξακολουθούν να λεηλατούν τα κρατικά ταμεία, επαυξάνοντας ανενόχλητοι τις περιουσίες και τις τραπεζικές τους καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Οι δικομματικοί καρεκλοκένταυροι συγκυβερνούν με τη φάρα των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Αμφότεροι φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας και την υποταγή της σημερινής και τουλάχιστον των δύο επόμενων γενεών στα δεσμά των μνημονίων. Και έρχονται η WallStreetJournal και ορισμένα διεθνή επικοινωνιακά κυκλώματα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, να μας πουν ότι το ΔΝΤ και η τρόικα, οφείλουν να δώσουν συγχωροχάρτι στους ΓΑΠ, Βενιζέλο, Σαμαρά και στο λοιπό σινάφι, που πέταξαν τη σημερινή και τις επόμενες δύο γενεές ελλήνων, στα αρπακτικά σαγόνια των ξένων πιστωτών.

Μιλάμε για σχιζοειδή προπαγάνδα. Δηλαδή, να ζητηθεί συγνώμη από τη δικομματική κλίκα, που μας αλυσόδεσε με τα μνημόνια και σπέρνει το θάνατο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο διάσημος φυσικός Robert Oppenheimer (1904-1967), γνωστός και ως “πατέρας της ατομικής βόμβας”, είχε πει: «Έχω γίνει ο θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων». Με τη φράση αυτή, ο Οπενχάιμερ ήθελε να εκφράσει τις τύψεις του και να ζητήσει συγνώμη, για το θάνατο που προκάλεσαν σε χιλιάδες ιάπωνες, οι ρίψεις ατομικών βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945. Ανάλογη συγνώμη οφείλουν να ζητήσουν οι πρασινογάλαζοι κυβερνώντες, Σημίτης, Κωστάκης Καραμανλής, ΓΑΠ, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Σαμαράς και σία, που με τις δηλητηριώδεις πολιτικές τους, μετέδωσαν τον ιό του θανάτου σε εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για να ζητήσεις όμως αληθινή συγνώμη πρέπει να έχεις θάρρος και γενναιότητα. Για τους θρασύδειλους και τους αμετανόητους πολιτικούς, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους η λέξη συγνώμη.

Σε αντίθεση με τον Οπενχάιμερ, ο αυστριακός στρατάρχης Κάρολος-Ιωσήφ της Λιν (1735-1814) είχε διατυπώσει την εξής φράση: «Δεν μετανιώνω για τίποτα, δεν ξανασκέφτομαι τίποτα, απολαμβάνω τα πάντα». Πράγματι, τα τρωκτικά και οι βδέλλες του δικομματικού καθεστώτος, δεν μετανοούν για τίποτα, σκέπτονται τη μάσα, απολαμβάνουν τα πάντα, δηλαδή αυτά που έκλεψαν και αυτά που συνεχίζουν να ξεκοκαλίζουν. Ελλάδα με τους τίμιους και τους παλικαράδες πολιτικούς σου. Με τις άλογες πολιτικές τους χρεοκόπησαν τη χώρα, δημιούργησαν απέραντη στρατιά ανέργων, εξώθησαν σε αυτοκτονία χιλιάδες πολίτες βυθίζοντας στο πένθος χιλιάδες οικογένειες, κατέστρεψαν πολλές χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έστειλαν στην ξενιτιά εκατοντάδες χιλιάδες ελληνόπουλων, κ.λπ. Γιατί να ζητήσουν μετάνοια; Σπέρνουν το θάνατο και δεν ζητούν ίχνος συγνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου