Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Παρασκευή 1η Αυγούστου στον κεντρικό πεζόδρομο του Κιάτου

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σικυωνίων σας καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με την συμβολή του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), την Παρασκευή 1η Αυγούστου στον κεντρικό πεζόδρομο του Κιάτου (Κλεισθένους 36), ώρα 20:00.  με θέμα: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ – ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΗΜΕΡΑ
Η εκδήλωση έχει σκοπό να αναδείξει τις ιστορικές, νομικές πολιτικές και οικονομικές πλευρές του εθνικής σημασίας αυτού ζητήματος.     Ομιλητές: 
Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Τίτλος εισήγησης: "Μνήμη, Αντίσταση, Διεκδίκηση: ηθικό χρέος, νομική τεκμηρίωση, λαϊκή απαίτηση!"
Μάρκος Χαρίτος, σκηνοθέτης-ειδικός επικοινωνίας. Τίτλος εισήγησης: "1941-1944: η κατεστραμμένη Ελλαδα".

Προλογίζει το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Κώστας Αλεξίου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πολίτες.

ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

Η ανάδειξη της Θυσίας της Ελλάδας κατά την περίοδο της τριπλής Κατοχής και η διεκδίκηση των δίκαιων και απαράγραπτων αξιώσεων μας από τη Γερμανία επανέρχονται ορμητικά στο προσκήνιο, διαψεύδοντας όσους έσπευσαν να θεωρήσουν το ζήτημα «λήξαν». Η πρόσφατη δημόσια συγγνώμη του Προέδρου της Γερμανίας κ. Γιόακιμ Γκάουκ από το μνημείο των Λυγκιάδων Ιωαννίνων δεν σηματοδοτεί το τέλος των προσπαθειών μας αλλά, αντίθετα, αποτελεί το έναυσμα για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Ενός αγώνα, εθνικού, διεθνιστικού, οικουμενικού για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και την απόδοση δικαιοσύνης.

Ο ελληνικός λαός υπέστη από τους στρατούς κατοχής του Άξονα, και ιδίως από τον στρατό της Γερμανίας, πρωτοφανή οικονομική αφαίμαξη, υλικές καταστροφές, λεηλασία των πολιτιστικών του αγαθών και, πάνω απ’ όλα, τις περισσότερες, αναλογικά, σε όλον τον κόσμο απώλειες ανθρώπινων ζωών. Όμως, ενώ η Ιταλία και η Βουλγαρία έχουν διευθετήσει τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα, η Γερμανία, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η εισβολή του Άξονα στη χώρα μας, συνεχίζει, προκλητικά, να αυτοεξαιρείται των ρητών της υποχρεώσεων.

70 χρόνια μετά την Κατοχή, έχει, επιτέλους, έλθει η ώρα για την έμπρακτη δικαίωση της Θυσίας του ελληνικού λαού. Μιας Θυσίας, που συντέλεσε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από το ναζιστικό ζυγό, κάτι που η σύγχρονη Γερμανία οφείλει να μη λησμονεί! Κάνουμε σε όλους σαφές ότι ο αγώνας μας δεν στρέφεται κατά του Γερμανικού Λαού, με τον οποίο αισθανόμαστε αλληλέγγυοι, όπως και με κάθε Λαό, αλλά επιδιώκουμε την απόδοση Δικαιοσύνης. Και σ’ αυτό είμαστε αμετακίνητοι!

Η εξόφληση του ανεκπλήρωτου αυτού χρέους της Γερμανίας θα πρέπει να σημάνει για τον ελληνικό και γερμανικό λαό μια νέα πορεία ειλικρινούς φιλίας και δημιουργικής συνεργασίας, σε «αντιφασιστική-προοδευτική, αντιπολεμική-φιλειρηνική και αντιιμπεριαλιστική» κατεύθυνση, όπως έγραφε έξοχα το καταστατικό της ΕΠΟΝ, ενώ παράλληλα θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους σύγχρονους θιασώτες του ναζισμού ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα έλθει η στιγμή που θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους.

Οι νεκροί ζητούν Δικαίωση! Η Ιστορία μας καλεί να σταθούμε με θάρρος και αποφασιστικότητα ενώπιον των ευθυνών μας. Η γενναία Αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στον Άξονα αποτελεί φάρο αγωνιστικότητας! Και στην υπόθεση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, μόνο η παλλαϊκή κινητοποίηση μπορεί να φέρει τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου