Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Μας δίδαξε ήθος και ευπρέπεια το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στην τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον συνταγματολόγο Γ. Κατρούγκαλο.


Του Γ. Γ.
Μας δίδαξε ήθος και ευπρέπεια σήμερα το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στην τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχε με τον συνταγματολόγο Γ. Κατρούγκαλο. Με πλούσιο λεξιλόγιο και απόλυτα πολιτικούς χαρακτηρισμούς όπως «βλάκας», «ηλίθιος», «ανόητος», «νούμερο» και «σαχλαμάρας», ο Μ. Κεφαλογιάνη αντέκρουσε με "ακλόνητα επιχειρήματα", τους ισχυρισμούς του ευρωβουλευτή του Σύριζα ότι η συγκυβέρνηση μας οδήγησε στην κοινωνική καταστροφή. Για να θυμηθούμε το πολιτικό ποιόν αυτού του τύπου.
Ήταν Μάης του 2006 και υπουργός Ναυτιλίας ο Μαν. Κεφαλογιάννης. Σε μια κρίση ειλικρίνειας δηλώνει στους δημοσιογράφους: «Είμαστε όλοι καραγκιόζηδες, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου... Eγκλωβισμένοι στο σύστημα της διαπλοκής, δεν συγκρουόμαστε μαζί της».
Προσπερνάμε την απρέπεια του να εξισώσει τον λαϊκό ήρωα που μας χάρισε γέλιο, λαϊκή σοφία, καταπληκτικές ατάκες, με τους ασπόνδυλους υπαλληλίσκους των πλουτοκρατών, -στην συντριπτική τους πλειοψηφία- βουλευτές και δημοσιογράφους και στεκόμαστε στο γεγονός ότι έχει αναλαμπές αυτογνωσίας.
Δεν έχει το ακαταλόγιστο δηλαδή ότι για δεκαετίες έχει επιλέξει για έμπιστο και εξ απορρήτων του ένα πατενταρισμένο χουντικό τον Ηλία Φιλιππακόπουλο ο οποίος ήταν στέλεχος των φοιτητικών συλλόγων της χούντας στο Πολυτεχνείο. γραμματέας και στη συνέχεια πρόεδρος των διορισμένων από το καθεστώς του Παπαδόπουλου συλλόγων, οι οποίοι ανέλαβαν το έργο της χούντας στους πανεπιστημιακούς χώρους, καταργώντας τους εκλεγμένους από τους φοιτητές αντιπροσώπους. (Δείτε κι αυτή μας την ανάρτηση: «Κρύβουν δικογραφίες για τον Κεφαλογιάννη μεθοδεύοντας παραγραφή» ).
Ούτε ήταν τυχαία η επιλογή του να ψηφίσει κατά της άρσης της ασυλίας του Κασιδιάρη για τη χειροδικία εναντίον της Λιάνας Κανέλλη. Εκλεκτικές συγγένειες του Μ. Κεφαλογιάννη.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε αρκετά για τον βίο και την πολιτεία αυτού του νεοδημοκρατικού στελέχους.
Αρκούμαστε να ολοκληρώσουμε την ανάρτησή μας με μια εικόνα που μας δείχνει πόσο προσοδοφόρο είναι το επάγγελμα που ασκεί ο ..καραγκιόζης Κεφαλογιάννης.

Προσοδοφόρο το επάγγελμα που ασκεί ο ..καραγκιόζης Μανώλης Κεφαλογιάννης.(Βίντεο) | ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ



















http://info-war.gr/2014/06/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%8C%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B2/
Οικογένεια Κεφαλογιάννη: Σόι πάει το βασίλειο
27/06/2014

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το παρελθόν της οικογένειας Κεφαλογιάννη ύστερα από τη χυδαία επίθεση που πραγματοποίησε ο Μ.Κεφαλογιάννης εναντίον του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγου, Γ.Κατρούγκαλου ο οποίος τον κατηγόρησε για διαπλοκή.

Μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες της Κρήτης, προσδεδεμένη εδώ και χρόνια με την οικογένεια Βαρδινογιάννη με δεσμούς αίματος, οι Κεφαλογιάννηδες εισέρχονται και εξέρχονται σε σειρά κυβερνήσεων. Συγκεκριμένα:
α) Μανώλης Κεφαλογιάννης: αντιστασιακός,πολιτεύτηκε στο Ηράκλειο για πρώτη φορά το 1946 χωρίς να εκλεγεί,πράγμα όμως το οποίο κατάφερε το 1950.Έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς μέχρι και το 1989 ενώ διετέλεσε και υπουργός. Πέθανε το 2003,σε ηλικία 89 ετών.

β) Γιάννης Κεφαλογιάννης: ξάδελφος του Μανώλη,εκλέγεται για πρώτη φορά στις εκλογές του 1958 με την ΕΡΕ στο Ρέθυμνο,όντας 25 ετών.Από τότε(και από το 1974 με την Ν.Δ.) εκλέγεται συνεχώς μέχρι και το 2004.Στην μακρά πολιτική του σταδιοδρομία χρημάτισε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1976-77),υφυπουργός Εσωτερικών (1980-81),υπουργός Δημοσίας Τάξης (1989),αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1989-90), υπουργός Τουρισμού (1990-91),υπουργός Επικρατείας (1990-91) και υπουργός Εσωτερικών (1992-93).Επίσης είναι παντρεμένος με την κόρη του θανόντα πολιτικού Παύλου Βαρδινογιάννη, Ελένη.
Καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το Σεπτέμβριο του 2008, σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για τις κατηγορίες της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας, επειδή ζήτησε από αστυνομικό υπάλληλο να αλλάξει την κατάθεσή του, ώστε να βοηθήσει κατηγορούμενο ο οποίος καταδικάστηκε, για εμπόριο ναρκωτικών. Μετά την έκδοση της πρωτόδικης αποφάσεως παύθηκε από τα καθήκοντα του ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο, όμως και το Εφετείο το Δεκέμβριο του 2008, τον καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή φυλακίσεως πέντε μηνών με τριετή αναστολή. Η αίτηση αναιρέσεως που υπέβαλε στον Άρειο Πάγο, απορρίφθηκε ύστερα από απόφαση του Ποινικού Τμήματος που Ανωτάτου Δικαστηρίου και η ποινή που του επιβλήθηκε σε δεύτερο βαθμό, έγινε αμετάκλητη.


γ) Μανώλης Κεφαλογιάννης: ανηψιός των Μανώλη και Γιάννη Κεφαλογιάννη, διαδέχτηκε τον συνονόματο θείο του στον νομό Ηρακλείου καθώς εκλέγεται συνεχώς από το 1990 .Διετέλεσε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας από το Μάρτιο του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2007.

Όπως αποκαλύπτει το HOT DOC στο τεύχος 30,

«ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ένας εκ των υπουργών που εμφανίζονται να παρανομούν αλλά να μη δικάζονται ποτέ, αφού οι δικογραφίες παραμένουν στα αζήτητα της Βουλής έως ότου τα αδικήματα παραγραφούν.

Συγκεκριμένα, για τον κ. Κεφαλογιάννη έχουν φτάσει 9 δικογραφίες στη Βουλή από το 2004, χωρίς καμία να συζητηθεί περαιτέρω.
Οι περισσότερες το διάστημα που υπηρετούσε ως υπουργός Ναυτιλίας.
Σε δύο από αυτές, οι οποίες προέρχονται από τον πλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρη Σκάλκο, αναφέρεται ο άνθρωπος που ο Κεφαλογιάννης προστατεύει όσο κανέναν, ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος.

Σύμφωνα πάντα με το Hot Doc
«Ο κ. Κεφαλογιάννης μιλάει για σεμνότητα, τη στιγμή που ο απολύτου εμπιστοσύνης άνθρωπός του, ο φιλοχουντικός Ηλίας Φιλιππακόπουλος, αμειβόταν με 3 μισθούς επί σειρά ετών, με τη βοήθεια του πρώην υπουργού.
Ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος κατείχε, από το 2002 έως και το 2012, τη θέση του διευθυντή του γραφείου του Κεφαλογιάννη, χωρίς ποτέ να έχει γίνει επίσημη πρόσληψη με αυτή την ιδιότητα. Εάν είχε προσληφθεί επισήμως, θα έχανε τη σύνταξη που λάμβανε ως τοπογράφος μηχανικός του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ακόμη, το 2004, επί υπουργίας Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο Φιλιππακόπουλος προσελήφθη ως τεχνικός σύμβουλος στον ΟΛΠ με μισθό 35.400 ευρώ το χρόνο».

δ) Όλγα Κεφαλογιάννη:

κόρη του Γιάννη, ανηψιά του πρεσβύτερου Μανώλη, εγγονή του Παύλου Βαρδινογιάννη και μακρινή ξαδέλφη του νυν βουλευτή του Ηρακλείου, Μανώλη. Εξελέγη για πρώτη φορά το 2007 στη θέση του πατέρα της.
Με Πληροφορίες από: Ιστορικά και Εθνικά Θέματα, HOT DOC, Το Βήμα, Βικιπαίδεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου