Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Εσείς στα Υπουργεία ελάτε στα θρανία... να δείτε τι σημαίνει αληθινή παιδεία

BINTEO...Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα των μαθητών που πραγματοποίησαν πορεία ενάντια στο «Νέο Λύκειο» στη...Θεσσαλονίκη. Ζητούν τη κατάργησή του, την ίση αντιμετώπιση των σχολείων και την αναβάθμιση των υποδομών. «Βλέπουμε τα όνειρά μας να απομακρύνονται και στη συνέχεια να καταστρέφονται, μαζί με την Παιδεία, την ζωή ενός κράτους». Στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης κατέληξε η πορεία μαθητών στη Θεσσαλονίκη που εναντιώνονται στο «Νέο Λύκειο». Μαζί τους βρέθηκαν και καθηγητές που εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στα αιτήματα των μαθητών και τις δυσκολίες που
αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Λυκείου. Κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας: «Εσείς στα Υπουργεία ελάτε στα θρανία να δείτε τι σημαίνει αληθινή παιδεία».
Η συγκέντρωση διοργανώθηκε μέσω καλέσματος στο facebook. Σε κείμενο με τα αιτήματά τους που διένειμαν ζητούν τη κατάργηση του Νέου Λυκείου, την αναβάθμιση των υποδομών και την ίση αντιμετώπιση των σχολείων (μικρών και μεγάλων).
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Alterthess, οι μαθητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην αυτοκτονία ενός 18χρονου μαθητή, υποψήφιου στις Πανελλαδικές, στα Γιαννιτσά.
«Βλέπουμε τα όνειρά μας να απομακρύνονται και στη συνέχεια να καταστρέφονται, μαζί με την Παιδεία, την ζωή ενός κράτους. Τα παιδιά γύρω μας αγχώνονται, ταλαιπωρούνται ψυχικά και σωματικά, αυτοκτονούν! Όταν κάποιος αυτοκτονεί από υπερβολική πίεση, δεν είναι αυτοκτονία αλλά δολοφονία! Τυχαίο που ένας μαθητής αυτοκτόνησε λίγο πριν γράψει θέμα περί ανθρωπιάς στις Πανελλαδικές Εξετάσεις; Τραγική ειρωνία είναι το να γράφεις έκθεση για τον ανθρωπισμό όταν κάποιος χάνει τη ζωή του εξαιτίας ενός κράτους δίχως ανθρωπιά» λένε οι μαθητές.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου