Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού κρατούμενοι απεργοί πείνας - Για έβδομη μέρα σε απεργία πείνας χιλιάδες κρατούμενοι - Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα

Ενώ η απεργία πείνας κρατουμένων βρίσκεται στην έβδομη ημέρα, με τον αριθμό όσων συμμετέχουν να ανέρχεται πλέον στους 4.500, το υπουργείο βιάζεται να …τελειώνει με το νομοσχέδιο. Φωτ. από την πορεία αλληλεγγύης στους κρατούμενους το μεσημέρι του Σαββάτου. Έξι κρατούμενοι που συνεχίζουν για έκτη μέρα την απεργία πείνας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών «υψίστης ασφαλείας» που προωθεί το Υπ. Δικαιοσύνης, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών. Ζητούν να τους δει γιατρός αλλά κάτιτέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη . 
Γ. Πανούσης: "Σκοπεύουν να κάνουν τις φυλακές διαρκές βασανιστήριο" Ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, μίλησε στο Κόκκινο για τις φυλακές τύπου Γ`, που προωθεί με νομοσχέδιο η κυβέρνηση, καυτηριάζοντας τον απάνθρωπο και βασανιστικό χαρακτήρα των νέων φυλακών. Ο κ. Πανούσης σημείωσε πως δεν υπάρχει λογική και δεν μπορεί να κατανοήσει πραγματικά για ποιους κρατούμενους μπορεί να χρειάζονται ΄τετοιου τύπου φυλακές. Συμπληρώνει μάλιστα, ότι και με το υφιστάμενο πλαίσιο μπορούν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τους επικίνδυνους κρατούμενους, αν κι εφόσον υπάρχουν τέτοιοι κρατούμενοι στις Ελληνικές Φυλακές.

"Μπορεί να υπάρχουν 4-5 επικίνδυνοι, αλλά υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι φύλαξης. Να φτιάχνεις, όμως, τέτοια τιμωρητική, μεσαιωνικού τύπου φυλακή για να βασανίζεις παιδιά είκοσι χρονών, τι νόημα έχει.
Μιλάμε για πολιτισμό και να γυρίζουμε αιώνες πίσω; ", σημείωσε.
Ο Γιάννης Πανούσης επανέλαβε πως η ΔΗΜΑΡ, "δεν θα ψηφίσει φυσικά το εν λόγω νομοσχέδιο", και εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο δύσκολα θα περάσει, καθώς υπάρχουν βουλευτές της συγκυβέρνησης που διαφωνούν".
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ή θα πάμε σε εθνικές εκλογές, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι: "Δύσκολα θα τους συγκεντρώσει τους 180, καθώς θα πρέπει να έχει μαζί της η κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ".
"Εγώ έβαλα το θέμα στην κεντρική επιτροπή, αλλά δεν συζητήθηκε. Τουλάχιστον οι μισοί βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, δεν θα ενισχύσουν την κυβερνητική πλειοψηφία, το ξέρω", τόνισε.

Μερικές φωτογραφίες από την πορεία αλληλεγγύης το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα:



Στιγμιότυπο



Στην οδό Σταδίου



Τα ΜΑΤ προπορεύονταν της πορείας



Φωτογραφια κατά τη 1.30 το μεσημέρι, από την πορεία αλληλεγγύης που ξεκίνησε από το Μοναστηράκι (φωτ.: Dromografos3)



Στα Προπύλαια όπου και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 η πορεία

---------------

Χάρτης των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας και ενάντια στις φυλακές τύπου Γ' που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο (jodigraphics.net)



---------------------

Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συζητηθεί σε μία μόνο συνεδρίαση, την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου (αν χρειαστεί, όπως είπαν, θα βάλουν άλλη μία συνεδρίαση τη μεθεπόμενη Τρίτη 8 Ιουλίου), το νομοσχέδιο που περιορίζει τα δικαιώματα και καταδικάζει σε απομόνωση μεγάλο αριθμό κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σε δεύτερη ανάγνωση τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, την Τρίτη θα γραφεί η έκθεση της Επιτροπής και σε δυο ημέρες πηγαίνει στην ολομέλεια του Α' Θερινού Τμήματος για ψήφιση σε μία μόνο συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου