Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Τοπική Αυτοδιοίκηση


Περαιτέρω υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπεται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας (ΜΠΔΣ):
Οικονομική ασφυξία: εκτός της πρωτοφανούς μείωσης των οικονομικών πόρων κατά -60% μεταξύ 2009-2013, προβλέπεται η περικοπή επί πλέον 100 εκατ. για το 2014 και έπεται η συνέχεια.. που «μυρίζει» αύξηση δημοτικών τελών και φόρων !!! Προώθηση ευέλικτων, ελαστικών σχέσεων εργασίας με δύο μορφές: τα διάφορα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις .Δημιουργούν έτσι μια κατηγορία εργαζομένων με ελάχιστα δικαιώματα και πενιχρές αμοιβές που θα καλύψει πρόχειρα δημοτικές υπηρεσίες.
Μείωση του προσωπικού: απολύσεις, συνταξιοδοτήσεις, διαθεσιμότητες, απαγόρευση προσλήψεων υποβαθμίζουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την οδηγούν σε πλήρη απαξίωση αφού δεν θα μπορεί πλέον να καλύψει τις στοιχειώδεις αναγκαίες υπηρεσίες προς τους δημότες.
Οι παραπάνω λόγοι προετοιμάζουν το έδαφος για την εκχώρηση σε ιδιώτες βασικών δημοτικών υπηρεσιών (καθαριότητα, σκουπίδια, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π.).
Συνεπώς προβλέπεται κατάργηση βασικών δικαιωμάτων των πολιτών και των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου