Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ  Η εβδομάδα που ξεκίνησε μέχρι την Κυριακή του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, είναι από τις πιο κρίσιμες για την τύχη ακόμα και την ύπαρξη αυτού του τόπου. Αυτή την ώρα το μείζον διακύβευμα για τον τόπο είναι να ηττηθεί μέχρι συντριβής το τροϊκανο-μνημονιακό μπλοκ δυνάμεων, ανεξαρτήτως περιτυλίγματος (βλ. "ΠΟΤΑΜΙ") και μαζί του να συντριβεί και η νεοναζιστική απόφυσή του. Τη μάχη αυτή για την ήττα και
την συντριβή του τροϊκανού μνημονιακού μπλοκ, τη μάχη για μια άλλη προοδευτική δημοκρατική πορεία της χώρας, τη δίνει εκ των πραγμάτων η ριζοσπαστική Αριστερά και πρώτα απ΄ όλα εξ αντικειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν το άθρισμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενο από το ΠΟΤΑΜΙ, αλλά και με άλλο τρόπο από τη ΔΗΜΑΡ, κατορθώσουν να διασωθούν στις ευρωεκλογές και πολύ περισσότερο , αν η ΝΔ αναδειχθε ίπρώτο κόμμα, τότε το εκλογικό αποτέλεσμα όχι μόνο θα εκληφθεί ως γενικό πλυντήριο του πολιτικού κατεστημένου αλλά και ως επιβράβευση των εκτρωμάτων και της μνημονιακής λεηλασίας τους. Ακόμα χειρότερα, το εκλογικό αποτέλεσμα θα καταγραφεί επιπλέον και ως «πράσινο φως» προς την κυβέρνηση να συνεχίσει και να κλιμακώσει το καταστροφικό έργο της με ακόμα περισσότερα και σκληρότερα μέτρα σε βάθος τετραετίας.

Θα το επιτρέψουμε με την ψήφο μας;

Θα επιβραβεύσουμε τον εφιάλτη;

Θα επιβραβεύσουμε τις εγκληματικές πολιτικές νεοαποικιοποίησης, άγριου νεοφιλελευθερισμού, λιτότητας και κοινωνικής εξάρθρωσης που εκπορεύονται από τη Γερμανική Ευρώπη;

Θα τους δώσουμε ψήφο να συνεχιστούν τα εκτρώματά τους ή θα τους σταματήσουμε;

Αυτό το stop μπορεί να το εκφράσει την Κυριακή μόνο ένα σαφές και μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και μια μεγάλη νίκη συνολικά της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, ανεξάρτητα από όποιες διαφορές έχουν οι πολίτες σήμερα απέναντί τους, δίνουν εξ αντικειμένου μια μεγάλη μάχη πατριωτική, προοδευτική, ταξική και δημοκρατική για την επιβίωση και το μέλλον της χώρας, πρώτα από όλα της ελληνικής νεολαίας.

Αυτή την ώρα μόνο η Αριστερά με αιχμή τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει ανάσα και πνοή στη χώρα προκειμένου να δοκιμάσει ένα νέο ανορθωτικό ξεκίνημα.

Η ψήφος στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και στο «κρυπτόμενο» ΠΟΤΑΜΙ θα αποτελέσουν, ανεξαρτήτως προθέσεων, μια νέα "πισώπλατη μαχαιριά" για τον τόπο και το λαό και ίσως τη χαριστική βολή για την πορεία μας, ενώ η επιλογή της Χρυσής Αυγής συνιστά αληθινή βαρβαρότητα , κατάπτωση και έσχατηπαρακμή.

Τέλος, χρειάζεται όσο ποτέ οι δυνάμεις της Αριστεράς να επανεξετάσουν πολλές από τις επιλογές και τις πρακτικές τους προκειμένου, πέραν των άλλων, να βρεθούν κοινοί τόποι και να ανοίξουν δρόμοισυνεργασίας και συμπόρευσης αντί στείρας αντιπαράθεσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να ριζοσπαστικοποιήσει την πορεία του, ενώ το ΚΚΕ πρέπει να εγκαταλείψει το ιστορικό λάθος να ταυτίζει περίπου τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συχνά, όλο και συχνότερα τελευταία, να συγκεντρώνει τα πυρά του, σχεδόν, αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύοντας στοιχειώδη αριστερή αλληλεγγύη και αίσθημα πολιτικής ευθύνης δήλωσε ότι θα στηρίξει όλους τους υποψηφίους του ΚΚΕ που δίνουν τη μάχη στο β' γύρο!

Το ΚΚΕ τι θα πράξει;

Θα σφυρίξει αδιάφορα λέγοντας για παράδειγμα τι Δούρου, τι Σγουρός; Τι Σακελαρίδης , τι Καμίνης;

Η Αριστερά δεν πρέπει να χάσει μέσα στον ορυμαγδό των άγονων, τυφλών και άνευ πολιτικής προοπτικής και σημασίας ανιστόρητων ανταγωνισμών, την δυνατότητα να βάλει τη σφραγίδα της σε θετικές εξελίξεις και σε μια νέα πορεία της χώρας.

Αν δεν το κάνει τώρα, τότε η Αριστερά δεν θα έχει αύριο. Μαζί της, όμως, δεν θα έχει αύριο και ο τόπος!

ΓΡΑΦΕΙ Ο "ΠΕΡΙΟΙΚΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου