Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πελοπόννησος Πρώτα: Αφήνουμε πίσω την επιδοματική οικονομία

Οδυσσέας Βουδούρης: αφήνουμε πίσω την «επιδοματική οικονομία» και δημιουργούμε ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή. Στον κρίσιμο τομέα της αγροτικής παραγωγής, βασικό πυλώνα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της Πελοποννήσου, επικεντρώθηκε σημέρα στην περιοδεία του στην Κορινθία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης. Στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας της Διεύθυνσης Γεωργίας Κορινθίας ο Οδυσσέας Βουδούρης ενημερώθηκε για τα κρίσιμα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες του νομού και για το πώς αυτά αποτυπώνονται στη συρρικνωμένη πλέον παραγωγή.

«Από την αγροτική οικονομία των επιδοτήσεων και της... αγρανάπαυσης, πρέπει να περάσουμε στην παραγωγική οικονομία με συγκροτημένο σχέδιο, που προβάλει και εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως προγραμματίζει η «Πελοπόννησος Πρώτα» για την ανασυγκρότηση της περιφερειακής οικονομίας», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού διαπίστωσε στο περιφερειακό Κέντρο Γεωργικών Ερευνών και Αναλύσεων ο Οδυσσέας Βουδούρης, όπου ενημερώθηκε για το έργο και δυνατότητες που έχει το Κέντρο για την γεωργική ανάπτυξη, οι οποίες ουσιαστικά εξανεμίζονται από την προβληματική και ελλειμματική λειτουργία του.

Στο Ξυλόκαστρο ο Οδυσσέας Βουδούρης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αντώνη Κλαδούχο και τον υποψήφιο δήμαρχο με την «Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» Ανδρέα Ζάρρο. Συζήτησε με αυτούς για τις σχέσεις της αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού με την Περιφέρεια και για την απαιτούμενη συνεργασία μεταξύ των, ώστε να δημιουργηθεί ανάπτυξη στην Πελοπόννησο.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξυλοκάστρου Μιχάλη Χατζηγεωργίου, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή για τουριστική ανάπτυξη.

Τα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού κέντρου της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» στην Κόρινθο, στον πεζόδρομο της Πυλαρινού 79, πραγματοποιούνται την Πέμπτη 24 Απριλίου στις 7.30 μ.μ.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Οδυσσέας Βουδούρης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές, καθώς επίσης οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σάββας Ρομπόλης και Ράνια Σβίγκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου