Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τετάρτη 9 Απρίλη: Κανένας στη δουλειά, όλοι στο δρόμο ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέσα στον πανικό της κατάρρευσής της, επιχειρεί να ισοπεδώσει και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα, να εξαφανίσει τα υπολείμματα του εργατικού δικαίου και να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε εργασιακή και οικονομική έρημο, η κοινωνία δίνει την απάντησή της στους δρόμους διεκδικώντας την αξιοπρέπειά της
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου. Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί. Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Σε προσυγκέντρωση στα Χαυτεία στις 10:30 καλεί η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α): «Ανεργία, επισφάλεια, διαθεσιμότητας, εργασιακός μεσαίωνας... Παίρνουμε τα μέτρα μας, τους ανατρέπουμε! Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους στη συγκένβτρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην προσυγκέντρωση του Μ.Ε.Τ.Α στα Χαυτεία στις 10:30».
Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία:

Δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι σε τράπεζες - εφορίες - πολεοδομίες, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς γιατροί,νοσηλευτές και διοικητικοί εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και άρα οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας έχουν κηρύξει απεργία και για αύριο Τρίτη 8 Απριλίου. Την Τρίτη απεργούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

- Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία.

- Τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή Μετρό, τρένα και τραμ θα κινηθουν κανονικά λόγω της επίταξης των εργαζομένων.

- Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ αναμένεται να κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 9.00 το πρώι και από τις 9.00 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο και στα συλλαλητήρια. Ωστόσο οριστικές αποφάσεις θα πάρουν αφού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του ΔΣ των εργαζομένων.
Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολιτικές τους μέρες είναι μετρημένες!

Η ανακοίνωση κάλεσμα του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μέχρι εδώ! Η κυβέρνηση-μαριονέτα των ολιγαρχών, την ίδια στιγμή που καταρρέει και αποσυντίθεται κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Μέσα στον πανικό της κατάρρευσής τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να ισοπεδώσουν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα, να εξαφανίσουν τα υπολείμματα του εργατικού δικαίου και να μετατρέψουν την ελληνική κοινωνία σε εργασιακή και οικονομική έρημο.

Μετά το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το ξεπούλημα των «φιλέτων» του Δημοσίου και την καταρράκωση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων έρχονται τώρα να θεσμοθετήσουν με το επαίσχυντο πολυνομοσχέδιο-μνημόνιο μια σειρά από βάρβαρα μέτρα: περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση τριετιών, επέκταση του σκλαβοπάζαρου της ενοικίασης των εργαζομένων, κατάργηση κοινωνικών πόρων των Ταμείων, απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, σκανδαλώδες «ξεπούλημα» σε εξευτελιστικές τιμές των τραπεζών σε ντόπιους ολιγάρχες και σε ξένα κερδοσκοπικά funds.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που μετατρέπει την χώρα μας σε αποικία χρέους και ανέργων είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε, προκειμένου ο κόσμος της εργασίας να πετύχει την ανατροπή που τόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος. Οι αγώνες των εργαζομένων, μαζικοί και νικηφόροι, θα ανοίξουν τον δρόμο για το ελπιδοφόρο αύριο: για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την θηλιά του χρέους και των μνημονίων, για μια κοινωνία δημοκρατική και δίκαιη, όπου θα κυριαρχούν οι ανάγκες των εργαζομένων και όχι η καταστροφική βουλιμία του κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου