Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Ένας Τατούλης υπογράφει, ένας Τατούλης εισπράττει...

«Τα "μυστήρια της Πελοποννήσου" πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα και συνθέτουν ένα πάζλ, που, όπως λένε στην Τρίπολη, κάνει τον Περιφερειάρχη να μην αισθάνεται και τόσο... άνετος»,
αναφέρει σήμερα (20/03/2014) η εφημερίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ", στην εισαγωγή του δισέλιδου ρεπορτάζ "για τις οικογενειακές επιχειρήσεις Τατούλη". "Η αλήθεια", συνεχίζει ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, είναι πως εδώ και μήνες προκύπτουν συνεχώς και νέα στοιχεία, τα οποία μάλιστα σε ογκώδεις φακέλους έχουν κατατεθεί σε δύο υπουργούς (Χρυσοχοϊδη και Μιχελάκη), στους οικονομικούς εισαγγελείς και τον γενικό επιθεωρητή Λ. Ρακιντζή. Τι περιέχουν οι φάκελοι και τι δείχνουν τα στοιχεία; Την υπερδραστηριότητα που έχουν αναπτύξει στην Πελοπόννησο οι οικογενειακές επιχειρήσεις Τατούλη στον τομέα των δημοσίων έργων (δρόμοι, λιμάνια, ό,τι κατασκευάζεται και ό,τι ασφαλτοστρώνεται)...".
Και συνεχίζει ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ... θέαμα με τα δεκάδες επίσημα έγγραφα που βγαίνουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με βάση τα οποία ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης υπογράφει την εντολή πληρωμής για να εισπράξει ο αδελφός του Βασίλης Τατούλης. Ακόμη κι αν όλες αυτές οι αναρίθμητες εργολαβίες προκηρύχθηκαν, εξελίχτηκαν και ολοκληρώθηκαν αψεγάδιαστα (κάτι που αμφισβητείται), δημιουργείται ένα μείζον ζήτημα τουλάχιστον ηθικής. Και είναι αυτό που κάνει πολλούς στην Πελοπόννησο να λένε ότι ζουν στη χώρα του Τατουλιστάν...".
Στην συνέχεια ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ κάνει λόγο για "απορροφητήρες του ΕΣΠΑ", ενθυμούμενο τα λεγόμενα του πολιτευτή Μεσσηνίας της ΝΔ και προσωπικού φίλου του Αντώνη ΣαμαράΜίλτου Χρυσομάλλη ότι "πρωταθλήτρια του ΕΣΠΑ δεν είναι η Πελοπόννησος, αλλά η οικογένεια Τατούλη".
Τον οικογενειακό όμιλο συνθέτουν τρεις εταιρείες, συνεχίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.
- Η ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική (4ης τάξης) που "παίζει" τα μεγάλα έργα των δακέδων εκατομμυρίων. Αν και προϋπήρχε λένε της άφιξης Τατούλη στην Πελοπόννησο το 2010, εμφανίζεται να ανακοινώνει την καταχώριση της στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΕΚ 11516/1-11-2011) της υπηρεσίας της περιφέρειας με φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, με την εξής σύνθεση: Πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής Βασίλειος Τατούλης (αδελφός) και αντιπρόεδρος Χρισταλένη Τατούλη (κόρη του περιφερειάρχη).
- Η Ασφαλτοδυναμική ΑΕ που κι αυτή καταχωρήθηκε στο Μητρώο ΑΕ (ΦΕΚ 12609/8-11-2012) της περιφέρειας με υπογραφή Πέτρου Τατούλη και την εξής σύνθεση: Πρόεδρος Βασίλειος Τατούλης (αδελφός), μέλη Δ.Σ. Χρθσταλένη Τατούλη και Παναγιώτης Τατούλης (παιδιά του Πέτρου).
- Η ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική, η "μικρή" του ομίλου, μια Ο.Ε. που ανήκει στον αδελφό Βασίλειο και "παίζει δυναμικά" στα μικρότερης κλίμακας έργα, στο τσικό επίπεδο των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ..."
ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ
«Από τον περασμένο Οκτώβριο ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκοςκατέθεσε σχετικό φάκελο σους οικονομικούς εισαγγελείς, παραδίνοντας τον ταυτόχρονα στους υπουργούς Χρυσοχοϊδη και Μιχελάκη, υπογραμμίζοντας ότι το Δημόσιο έχει ζημιωθεί εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, ο Θ. Πετράκος παρουσίασε στοιχεία για 7 μεγάλα έργα δεκάδων εκ. ευρώ, στα οποία εμπλέκονται οι εταιρείες συμφερόντων Τατούλη.
Τα έργα αυτά (οι δρόμοι Κουμπίλα - Λουλούδι, Γύθειο - Γερολιμένας, Ναύπλιο - Λυγουριό - Θέατρο Επιδαύρου, λιμάνι Άστρους Κυνουρίας, κ.α.) δόθηκαν από την περιφέρεια με περίεργα μικρές εκπτώσεις σε εταιρείες, οι οποίες στην συνέχεια με υπεργολαβίες συνεταιρίστηκαν με τον όμιλο Τατούλη, κυρίως με την ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική".
Εκτός από τα "μεγάλα" έργα όμως, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πανωτά "εργολαβικά συμφωνητικά" που υπογράφει ο Πέτρος Τατούλης, αναθέτοντας μικρότερης κλίμακας δουλειές στον αδελφό του (φυσικά να προστεθούν τα ποσά, πάλι μιλάμε για εκ. ευρώ).
Στον ανάδοχο "Βασίλειο Τατούλη & σια ΟΕ - ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική" ο περιφερειάρχης αδελφός του υπέγραψε και ανέθεσε το τελευταίο διάστημα:
> Τη συντήρηση - ασφαλτόστρωση της ΕΟ Κόρινθος - Άργος - Τρίπολη (Τμήμα Αργολίδας) προϋπολογισμού μελέτης 600.000 ευρώ (10 Δεκεμβρίου 2013)
> Τη συντήρηση - βελτίωση του δρόμου Μεγαλόπολης - Καρύταινας, με προϋπολογισμό664.000 ευρώ (31 Δεκεμβρίου 2013)
> Τη βελτίωση - αποκατάσταση στο επαρχιακό δίκτυο Τρίπολη - Ρίζες - Καστρί - Αγ. Πέτρος - Μαλεβή - Άστρος Κυνουρίας, με προϋπολογισμό 553.000 ευρώ (1 Νοεμβρίου 2013)
> Τη συντήρηση του δρόμου Ελληνικό - Στεμνίτσα, προϋπολογισμού 142.000 ευρώ (25 Φεβρουαρίου 2014)
> Τη βελτίωση ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της ΕΟ Κορίνθου - Άργους με την επαρχιακή οδό προς Καρυά, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ. Για το συγκεκριμένο έργο υπήρξε υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου TRANSWORD (3 Οκτωβρίου 2013)
> Βελτίωση του δρόμου ΕΟ Τρίπολης - Σπάρτης προς Βουρβουρά - Καστρί - Αγ. Πέτρο, προϋπολογισμού 365.000 ευρώ (7 Σεπτεμβρίου 2012)
> Βελτίωση - ασφαλτόστρωση των οδικών αξόνων δήμου αντί 238.000 ευρώ (11 Οκτωβρίου 2012)
http://argolika.gr/index.php/2013-10-18-08-26-52/2013-10-18-08-28-40/2013-10-18-08-29-45/2495-to-pontiki-enas-tatoulis-ypografei-enas-tatoulis-eisprattei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου