Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα και αύριο - Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο (ενημέρωση - φωτ.)

Με κεντρικό σύνθημα «καμία απόλυση - καμία διαθεσιμότητα» το απεργιακό συλλαλητήριο από την πλατεία Κλαυθμώνος («Καθηγητές απολυμένοι, γονείς άνεργοι, μαθητές αμόρφωτοι»: Πανό στα Προπύλαια, 19/3/14, via @MakisSinodinos) Νέα 48ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη (19 - 20 Μαρτίου) η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά. Στην απεργία συμμετέχει και η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται «για την επικείμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο» και διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, τα οποία «αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα μνημονιακά έτη».

Ενημέρωση από το συλλαλητήριο (via @dromografos και@MakisSinodinos):

12:20 Πλησιάζει στη Βουλή η πορεία. Στη δεύτερη φωτογραφία, το πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:





12:10 Ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή (το μπλοκ της ΟΛΜΕ):



12:05 Το ΠΑΜΕ φτάνει ήδη στη Βουλή μέσω Πανεπιστημίου:



12:00 «Διαθεσ..ωμότητα», ΕΡΤ και ΚΕΕΡΦΑ:







11:55 Το πανό του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας:



11:40 Πληθαίνει ο κόσμος:





11:20 Τα πρώτα πανό στην Κλαυθμώνος:





*******

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει το θέατρο των ψευτοδιαπραγματεύσεων με την τρόικα και ότι τηρεί στάση συνδιαμορφωτή και όχι διαπραγματευτή «απέναντι στις νεο-αποικιακού τύπου απαιτήσεις» των εκπροσώπων των δανειστών «για την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ενίσχυση του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου».

Ως προς τις απολύσεις στο Δημόσιο, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι «η όποια προσπάθεια της συγκυβέρνησης να στήσει έναν επικοινωνιακό μανδύα ασάφειας γύρω από το θέμα πέφτει στο κενό» και επικαλείται δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ότι «ώς το 2015, υπάρχει η δέσμευση, να μειωθεί κατά 150.000 υπαλλήλους ο Δημόσιος Τομέας και εκτιμάμε ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί πριν από το 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου