Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Χαλκιδική: Το ελληνικό Ελντοράντο : Διαδήλωση ενάντια στον εκφοβισμό και την καταστροφή

Eνημέρωση από την πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές 2:48 Εκπρόσωπος της Αντιεξουσιαστικής κίνησης στο βήμα.  Είναι εκπληκτικό πως αυτός ο αγώνας έχει ενώσει κόσμο διαφορετικών ιδεολογικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων. Όλοι μαζί ενωμένοι να τους ξαποστείλουμε.

2:41 Η Χαλκιά Άννα από την Σιθωνία στο βήμα. Αναμένουμε και τον Κώστα
Καραγιάννη να μας θέσει την θέση του ωεω...

2:38 Ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Μιχάλης Τρεμόπουλος έχει τον λόγο και ξεκινάει λέγοντας πως χαιρετίζει την μεγαλύτερη συγκέντρωση ηθικών αυτουργών στην Ελλάδα.

2:32 Αυτή την στιγμή εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο βήμα.

2:27 Το λόγο έχει η βουλευτής Χαλκιδικής του Σύριζα Κατερίνα Ιγγλέζη

2:19 Κάτοικος της επιτροπής αγώνα απο τα Ν. Ρόδα  στο βήμα.

2:17 Στο βήμα ο κύριος Σαράντης Δημητριάδης καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2:10 Ακολουθεί ο Τόλης Παπαγεωργίου. Απίστευτος παλμός από τον κόσμο.Πάνω από 5000 άτομα και η προσέλευση συνεχίζετε.

2:03 Αυτή την στιγμή στο βήμα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευ. Λαμπάκη. Εκθέτει κανονικότατα των Αρπάχτα που είναι δήμαρχος Αριστοτέλη και συνεχίζει με έναν απίστευτο λόγο. Επευφημίες του κόσμου. Μεταξύ άλλων τα ανέφερε πως "Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία είναι κοινός" και προσέθεσε πως "όσοι αυτοδιοικητικοί αντιτάσσονται στα συμφέροντα του λαού δεν έχουν θέση στην τοπική κοινωνία που τους εξέλεξε και πρέπει να παραιτηθούν". Σχετικά με τις δηλώσεις Σαμαρλα για περιθώριο 10 ημερών τόνισε πως "Ακόμη και αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι εναντίον των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης "κάτοικοι και αυτοδιοίκηση θα βάλουμε μπροστά στις μπουλντόζες τα σώματα μας".,Τα έσπασε...

Η αντικειμενικότητα των ρεπορταζ σε όλο της το μεγαλείο...
1:55 Ακούστε ζωντανά ΕΔΩΑυτή την στιγμή στο βήμα ο Λάζαρος Τόσκας


1:54 Εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει ομιλία από τις επιτροπές αγώνα της περιοχής. Στο βήμα ο πατέρας Χριστόδουλος ο οποίος περιγράφει τις παρανομίες της εταιρείας.


1:30 Μια μικρή απάντηση σε όσους μας θεωρούν Συριζαίους και ότι άλλο τους κατεβεί...


1:18 Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευ. Λαμπάκης, που βρίσκεται στην συγκέντρωση τόνισε πως "Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία είναι κοινός" και προσέθεσε πως "όσοι αυτοδιοικητικοί αντιτάσσονται στα συμφέροντα του λαού δεν έχουν θέση στην τοπική κοινωνία που τους εξέλεξε και πρέπει να παραιτηθούν". Σχετικά με τις δηλώσεις Σαμαρα για περιθώριο 10 ημερών τόνισε πως "Ακόμη και αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι εναντίον των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης "κάτοικοι και αυτοδιοίκηση θα βάλουμε μπροστά στις μπουλντόζες τα σώματα μας".

Αλήθεια ο δήμαρχος μας Χρήστος Αρ.Πάχτας γιατί δεν έρχεται να πει την άποψη του στο κόσμο και με επιχειρήματα να μεταπείσει τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευ. Λαμπάκης;

1:16 Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο της Μ. Παναγιά όπου επικρατεί το αδιαχώρητο. Στην συγκέντρωση βρίσκονται μεταξύ άλλων οι επιτροπές κατοίκων Χαλκιδικής, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Βουλευτές του Τ. Κουράκης και Κ. Ιγγλέζη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης Αττικής και το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης.

1:16 Πάνω από 4000 διαδηλωτές αυτή την στιγμή στην είσοδο της Μεγάλης Παναγίας και η προσέλευση συνεχίζετε. Μάλιστα μας ενημερώνουν πως πολλά αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμη στην διασταύρωση των Πλανών. Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.... 




Ο Αντωνάκης, σαν άλλως Γιωργάκης το είπε "ΠΑΡΤΑ ΌΛΑ"

Σώστε την Πατρίδα του Αριστοτέλη
1:06 Δεν ξέρουμε πως μπορεί να μεταφερθεί αυτό το κλίμα: τόσο πολλοί άνθρωποι σε τόσο μικρό μέρος τόσο μα τόσο αποφασισμένοι. 

1:00 Στην είσοδο της Μεγάλης Παναγίας αυτή την στιγμή συγκεντρώνεται ο κόσμος. Εν το μεταξύ στο Twitter σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη η χώρα μας θα κερδίσει πάρα πολλά από την εξόρυξη του χρυσού. Μεγάλος στόκος....


Στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι κοινωνίες. ΟΧΙ τα ΜΑΤ και οι ΕΤΑΙΡΙΕΣ


Ιερισσός - Παναγία - Κιλκίς - Πέραμα Όσα μέτωπα και ν' ανοίξετε Κουφάλες, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!

12:34 Ο Τόλης Παπαγεωργίου που έχει κατηγορηθεί σαν ηθικός αυτουργός για τα γεγονότα στις Σκουριές. Όσο είναι ο Τόλης ηθικός αυτουργός, άλλο τόσο είμαστε και οι χιλιάδες που διαδηλώνουμε ενάντια σε αυτό το έκτρωμα.



12:29 Αυτή την στιγμή δύο προσαγωγές της αστυνομίας για δύο συναγωνιστές από το Ανοιχτό συντονιστικό Θεσσαλονίκης χωρίς καμία αιτιολογία. Καλά ξεκινήσαμε...

12:25 Η ΝΕΤ όπως πάντα αντικειμενική. Αντί να δείξει κανα πλάνο από την μεγαλειόδη πορεία, δείχνει πλάνα από το εργοτάξιο στις Σκουριές. Αλήθεια σήμερα η αστυνομία θα κάνει καμία αυτοψία για την εγκατάσταση των νέων κοντέϊνερ που είναι παράνομα στις Σκουριές;;;;

12:22 Στη διασταύρωση της Αρναίας προς την Μεγάλη Παναγιά η αστυνομία έχει στήσει μπόκο και σημειώνει της πινακίδες των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς την περιοχή. Επίσης, ένα δεύτερο μπλόκο έχει στηθεί έξω από το χωριό, στον οποίο η αστυνομία σταματάει τα αυτοκίνητα και πραγματοποιεί έλεγχο στα πορτ μπαγκάζ.

12:07 Αυτή την στιγμή η αυτοκινητοπομπή έχει πάνω από 700 Ι.Χ αυτοκίνητα. Απίστευτο νούμερο για την περιοχή μας.

11:54 ΙΕΡΙΣΣΟΣ, Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση (seleo.gr)








11:15 Μήνυμα κατοίκου Ιερισσού προς Δένδια



11:06 Βίντεο από την προσυγκέντρωση (enikos.gr)




  
10:56 Δεύτερο μπλόκο της αστυνομίας, 1,5 χιλιόμετρο έξω από τη Μεγάλη Παναγιά. Νέος έλεγχος του λεωφορείου. "Τσεκάρισμα" του διπλώματος οδήγησης του οδηγού και νέα "σημείωση" του αριθμού των πινακίδων.

10:48 Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στο Παλαιοχώρι. Σταματούν λεωφορεία και ρωτούν τον προορισμό τους, ενώ παράλληλα σημειώνουν τους αριθμούς των πινακίδων.

10:39 Ήδη έχει φτάσει στην Μ. Παναγία το λεωφορείο που μετέφερε πολίτες από την Αθήνα, οι οποίοι θέλησαν να συμπαρασταθούν στους κατοίκους της περιοχής.

 

10:35 Δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται ήδη στις Σκουριές, ενώ κλούβες και περιπολικά και από άλλες περιοχές πλησιάζουν στο σημείο για ενίσχυση. ΦΩΤΟ Λεωφορείο με τη συνοδεία περιπολικού.

10:59 Ακούγονται ήδη συνθήματα: Με ΜΑΤ, βία και καταστολή, χρυσάφι δε θα βγάλετε απ' τη Χαλκιδική! 

10:05 Σύμφωνα με πληροφορίες, κλούβες της αστυνομίας και περιπολικά έχουν σταθμεύσει λίγα μέτρα πριν από τη διασταύρωση για τη Μεγάλη Παναγιά.

8:47 Το πούλμαν της επιτροπής Αλληλεγγύης από την Αθήνα έφτασε στην Ιερισσό. Θα ακολουθήσει προσυγκέντρωση και πορεία προς τη Μεγάλη Παναγιά.

Κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού: 
"Στον τόπο μας, στην Χαλκιδική, συντελείται ένα τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Παρά τις γνωματεύσεις των επιστημονικών φορέων που κρίνουν την συγκεκριμένη μεταλλευτική δραστηριότητα (εξόρυξη χρυσού) καταστροφική, και παρά το γεγονός ότι ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των κατοίκων, η εταιρία Eldorado Gold - ΑΚΤΩΡ έχει ξεκινήσει την καταστροφή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών, του τόπου μας και της ζωής όλων μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής - και όχι μόνο - τάσσεται ξεκάθαρα κατά της εξόρυξης χρυσού. Ο παραλογισμός που αποκαλούν ανάπτυξη δημιουργεί πρόσκαιρες θέσεις εργασίας ενώ καταστρέφει χιλιάδες άλλες εφ όρου ζωής. Η οικονομία της Χαλκιδικής βασίζεται στον τουρισμό, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και την μελισσοκομεία, που κυριολεκτικά εξαφανίζονται από την υποτιθέμενη αναπτυξιακή επένδυση.

Εδώ και χρόνια διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά μέσα από πορείες χιλιάδων πολιτών, συλλαλητήρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, παρόλο που είμαστε σκοπίμως αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ. Παρότι έχουμε βιώσει την αστυνομική αυθαιρεσία και βία σε όλο της το μεγαλείο, το κίνημα μας παραμένει φιλειρηνικό και δεν υιοθετεί πρακτικές βίας.

Βρίσκεται λοιπόν σε εξέλιξη μία λυσσαλέα προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης μας. Ένα ανελέητο και πρωτοφανές κυνηγητό που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας που αντιτίθεται στην καταστροφή. Τις τελευταίες ημέρες βιάζεται η καθημερινότητα μας. Αθρόες προσαγωγές κατοίκων της περιοχής, λήψη αποτυπωμάτων, ακόμα και DNA, χωρίς καν να υπάρχουν κατηγορίες, πολύωρη και αδικαιολόγητη κράτηση στην Ασφάλεια.

Εξελίσσεται ραγδαία μία προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε διαμαρτυρίας, κάθε απλής δημόσιας δήλωσης αντίθεσης στην καταστροφή του τόπου μας. Μας παρουσίασαν ως εγκληματίες, ακόμα και ως τρομοκράτες, στην προσπάθεια τους να στρέψουν εναντίον μας την κοινή γνώμη. Στην Ελλάδα του 2013, είναι άραγε ποινικό αδίκημα το να εκφράζεσαι δημόσια και το να μην συναινείς στην καταστροφή του τόπου και της ζωής σου; Βιάζεται η αλήθεια, βιάζεται ο τόπος και η ζωή μας.

Τα γεγονότα της Κυριακής 17/2 στις Σκουριές, είναι αποτέλεσμα της βίαιης πρακτικής και διαχείρισης από πλευράς του κράτους, της αστυνομίας και των οικονομικών συμφερόντων και οι ηθικοί αυτουργοί δεν θα πρέπει να αναζητούνται ανάμεσα μας. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, η νομιμότητα είναι με το μέρος μας, και γι αυτό θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι να δικαιωθούμε". 
Την προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής θα στηρίξουν με την παρουσιά τους πολλές πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες. 



ΑΠΟ: ΠροβοκάτοραalterthessSeleo, Ενεργούς Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας, Twitter, left.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου