Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ «ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ», ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣTO MALL!

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ; Δεν πρόλαβαν να σταματήσουν οι ψυχροπολεμικές κραυγές του κατεστημένου σε βάρος της Αριστεράς, μετά την περίεργη υπόθεση των «σφαιρών από Καλάσνικοφ», που «στόχευαν» το γραφείο του Α. Σαμαρά (!) και ήρθε η έκρηξη, την Κυριακή (20/01) το πρωί, μηχανισμού στο εμπορικό κέντρο «Mall» στο Μαρούσι, για να δώσει, μάλλον, συνέχεια στις «εμφυλιοπολεμικές» κραυγές, που προωθεί το τρικομματικό κυβερνητικό κατεστημένο. Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι είναι πολύ πιθανόν η έκρηξη στο Mall, με τους δύο «ελαφρά» τραυματίες, να γίνει νέα αφορμή για ένα νέο κύκλο φαιδρής «ενοχοποίησης» της Αριστεράς με τις ψευδώνυμες κατηγορίες πως είτε καλλιεργεί την βία είτε την καλύπτει ή και δεν την καταδικάζει!!!
Είναι και παραπάνω από προφανές ότι το πολιτικό, συγκυβερνητικό και οικονομικό κατεστημένοθεωρεί ότι η στρατηγική «ενοχοποίησης», με τις πιό ποικίλες μορφές, της Αριστεράς για ενέργειες τυφλής βίας που φτάνουν στα γκαζάκια, στις σφαίρες και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελεί μια αποτελεσματική στρατηγική αντιπερισπασμού, μπροστά στην κοινωνική εξαθλίωση και αναχαίτισης της αριστερής επιρροής στα ταλαντευόμενα κοινωνικά στρώματα.
Με αυτήν την έννοια, ακόμα και αν δεν υπήρχαν τέτοιου είδους βίαιες δράσεις, θα έπρεπε για το κατεστημένο να "ανακαλυφθούν", να "κατασκευαστούν" και να "κλιμακωθούν" ως μια συνολική και επιθετική «στρατηγική της έντασης» και «τρομοκράτησης», για τη συγκράτηση, αν όχι την αποδυνάμωση, της Αριστεράς.
Έμπειροι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ανάλογες στρατηγικές ακολουθήθηκαν, συχνά με τη βοήθεια των κατάλληλων υπηρεσιών και βρώμικων κυκλωμάτων, σε πολλές ευρωπαϊκές και Λατινο- αμερικάνικες χώρες, που «απειλούντο» από την Αριστερά και ακολουθήθηκαν στο παρελθόν και στη χώρα μας όταν αμφισβητείτο το σύστημα.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν, όμως , ότι η χρησιμοποίηση είτε ή αξιοποίηση σήμερα από τις δυνάμεις του κατεστημένου ανάλογων «στρατηγικών έντασης» μπορεί όχι μόνο να μην έχουν καμίααποτελεσματικότητα σε μια φάση που τα ίδια κέντρα εξαθλιώνουν το λαό και προαναγγέλλονται «νέα μέτρα», αλλά και να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Τα πάντα θα κριθούν στο άμεσο μέλλον από την αφύπνιση εκ νέου του κοινωνικού πεδίου και από την ικανότητα της Αριστεράς να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει μεγάλους ενωτικούς, εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, τους μόνους που μπορούν να ανοίξουν νέους ελπιδοφόρους δρόμους και όχι οι "βόμβες" και οι ενέργειες ατομικής βίας, συχνά τυφλής και πάντα αδιέξοδης!

Πολιτικοί παρατηρητές δεν απέκλειαν, στο πλαίσιο αυτής της "στρατηγικής έντασης", να εμφανισθούν ακόμα και αιματηρές, ίσως και θανατηφόρες, αποκρουστικές δράσεις, κάτι άλλωστε που ζήσαμε με τη "βαρβαρότητα" στη Marfin, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους,δύο άντρες και μία γυναίκα, η οποία ήταν έγκυος!!!

Η Iskra παραθέτει στη συνέχεια ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες για την έκρηξη στο «Mall».

"Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο Mall"

Έκρηξη σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του εμπορικού.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε τοποθετηθεί στο πρώτο επίπεδο στην είσοδο του εμπορικού από το υπόγειο πάρκινγκ απέναντι από ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και εξερράγη περίπου στις 10.50 το πρωί της Κυριακής. Ο άγνωστος είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα, λίγο πριν τις 10.00, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και την ιστοσελίδα «Ζούγκλα» δίνοντας περιθώριο 50 λεπτών, σημειώνοντας πως η βόμβα θα εκραγεί και θα υπάρξει και ανάληψη ευθύνης. Ο άγνωστος ζήτησε να εκκενωθούν το κτήριο και η περίμετρος από την πλευρά της οδού Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Mall «η εκκένωση επετεύχθη εντός έξι λεπτών από τη λήψη προειδοποίησης». «Η έκρηξη σημειώθηκε στο επίπεδο 1, όπου υπήρχε περιορισμένος αριθμός ατόμωνδεδομένου ότι τα καταστήματα είναι κλειστά την Κυριακή. Προκλήθηκαν εκδορές σε 2 άτομα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του κτιρίου και περιορισμένες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματούχων της Αστυνομίας η έκρηξη ήταν περιορισμένης ισχύος.

Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο για τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και εκκενώνοντας το χώρο.Στο σημείο έφτασαν και δύο οχήματα της πυροσβεστικής χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν καθώς από την έκρηξη δεν ξέσπασε φωτιά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας προσπαθούν να βρουν στοιχεία στο σημείο και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Παράλληλα εξετάζεται και το υλικό από τις κάμερες του εμπορικού κέντρου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού,που βοηθούσαν την αστυνομία, έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Σημειώνεται πως τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ πραγματοποιούνται από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη». Με εντολή της Αστυνομίας παραμένει κλειστό το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δουκίσσης Πλακεντίας.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό την προεδρία του Νίκου Δένδια, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Με ανακοίωση του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι. Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας. Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση. Παράλληλα σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Mall ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του το χαρακτήρισε «τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια» ενώ την καταδίκασε «απόλυτα και απερίφραστα» και τόνισε ότι «αυτό ελπίζει να γίνει και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας»

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της «εκφράζει τη καταδίκη της για την επίθεση στο "The Mall", όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία».

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013


ΤΙ ΔΙΑΡΡΕΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ MALLΠαραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ, με όσα ισχυρίζεται η αστυνομία για το είδος της βόμβας που εξερράγη χθες στο Mall

Στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του Mall, αλλά και του προαστιακού στη Νερατζιώτισσα, καθώς και σε μαρτυρίες ατόμων που κυκλοφορούσαν πριν τη χθεσινή έκρηξη στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, εστιάζουν τις έρευνές τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τη συλλογή στοιχείων για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης και ειδικότερα αυτών που τοποθέτησαν τη βόμβα και την ομάδα υποστήριξης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εντοπίζονται από τα βίντεο του Mall τέσσερα άτομα που φέρονται ως αυτοί που τοποθέτησαν την βόμβα στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου, των οποίων όμως δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά, καθώς φορούν κουκούλες και καπέλα τύπου τζόκεϊ.

Από τον σωματότυπο, όμως, μελετάται αν υπάρχουν ομοιότητες μέ άλλα άτομα που έχουν καταγραφεί από κάμερες σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Εκτιμάται, επίσης, ότι στη χθεσινή ενέργεια έχουν συμμετάσχει περισσότερα άτομα, ίσως 6-8.

Σε ό,τι αφορά τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελείτο απο εκρηκτική ύλη ζελατοδυναμίτιδα πιθανόν και με λίγο ANFO (μείγμα νιτρικής αμμωνίας με πετρέλαιο), δύο διακόπτες on-of και μπαταρίες, μέσα σε χύτρα μαγειρέματος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, παραπέμπει στην συνδεσμολογία της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Δεν αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ένα νέο όνομα οργάνωσης, για να αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Επίσης, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν την υπόθεση, παράλληλα με την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, για να διευκρινίσουν αν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο ενεργειών, αν και θεωρούν πιθανό να πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες, που δρουν παράλληλα, όπως έχει γίνει πάλι στο παρελθόν.

Το εμπορικό κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 10.30 χθες βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Τα δύο μέλη της υπηρεσίας ασφάλειας που τραυματίστηκαν ελαφρά, έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους.

ΠΗΓΗ: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου