Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Προανακριτική μόνο για Παπακωνσταντίνου - το χρονικό της θυελλώδους συνεδρίασης


Αργά τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και η καταμέτρηση.
Με 265 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 3 «παρών» παραπέμπεται σε Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ δεν παραπέμφθηκαν οι Ευ. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος, οι οποίοι συγκέντρωσαν 124, 80 και 63 θετικές ψήφους αντίστοιχα. 119 είναι το σύνολο των βουλευτών της αντιπολίτευσης και 163 της συμπολίτευσης. Η 15μελής προανακριτική επιτροπή, θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της έως τις 25 Φεβρουαρίου 2013
Δείτε Τα βίντεο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την προανακριτική
10:40 Διακόπτεται η διαδικασία στην Βουλή για 15 λεπτά ώστε να ενημερωθούν τα κόμματα κ οι βουλευτές για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία. Προσπαθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων να συμφωνήσουν ώστε να μην γίνει χωριστή καταμέτρηση, που μπορεί να οδηγήσει στο να μην παραπεμφθεί κανείς!
Κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ρωτήθηκε για τον τύπο των ψηφοδελτίων που μας μοιράσατε, είπε οΔημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας να επέλθουν αλλαγές στα ψηφοδέλτια.
Η συνεδρίαση έχει διακοπεί για 15 λεπτά προκειμένου να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων ώστε να λυθεί το θέμα των ψηφοδελτίων.
10:30 Η Αλέκα Παπαρήγα πρότεινε να μην γίνει απόψε η ψηφοφορία, με την πρόταση συμφωνεί ο Δ. Παπαδημούλης. Παρόμοια πρόταση έκανε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος. Την πρόταση συμφώνησε και ο Δ. Παπαδημούλης.
10:00: Αλ. Τσίπρας: Όταν κάποιος φτάνει στο όριο της αυτογελοιοποίησης καλό είναι να συγκρατείται
9.56: Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αλ. Τσίπρα- ξανά στο βήμα ο Βενιζέλος
9.50: Ξανά στο βήμα ο Αλ. Τσίπρας
-Φωνάζει ο κλέφτης για να ακούει ο νοικοκύρης, το πρόβλημα του κ. Βενιζέλου δεν είναι η επί δύο χρόνια απόκρυψη της λίστας, αλλά η δημοσιοποίησή της.
- Εμείς την ώρα που ο λαός έτρωγε χημικά στο Σύνταγμα καταψηφίζαμε το μεσοπρόθεσμο και δε σκεφτόμασταν πως μια μέρα ο κ. Βενιζέλος θα μας κουνάει το δάχτυλο...
-Την ώρα που ο ελληνικός λαός έδινε μάχη για να ανατρέψει το μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυττε ένα πρόγραμμα αναδιαπραγμάτευσης με στόχο να μείνει η χώρα στο ευρώ, ο κ. Βενιζέλος διαστρέβλωνε τις θέσεις μας στο Γερμανό ομόλογό του
9.36:Ο Ευ. Βενιζέλος ζητά ξανά το λόγο
9.35: Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
9.02- Ξεκινάει την τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ " Ο Βενιζέλος αντί να δώσει κρίσιμες απαντήσεις επέλεξε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ"
-Υποχρεώσεις έχει και η Γερμανία προς την Ελλάδα με το κατοχικό δάνειο, αλλά και εκκρεμότητες με την υπόθεση Siemens, είμαστε οι μόνοι που το τονίσαμε στη γερμανική ηγεσία.
- Για Ευ. Βενιζέλο: Δεν κατανοώ πώς γίνεται κάποιος πρώην Υπουργός να κρατά στοιχεία της χώρας (όπως ο κ. Βενιζέλος με τα φωτοτυπημένα στοιχεία του αμυντικού χάρτη της χώρας) να μη λογοδοτεί, να το ομολογεί και να χειροκροτείται.
- Μας κατηγορείτε για δήθεν φλερτ με τη βία για να δικαιολογήσετε το δικό σας έρωτα που κατέληξε σε γάμο με τη διαπλοκή.
- Ο λαός έχει γονατίσει από την πολιτική του μνημονίου
- Τρία χρόνια τώρα, που όλοι οι υπόλοιποι έχουν γονατίσει, κάποιοι έβγαιναν με περίσσιο θράσος και έλεγαν «Μαζί τα φάγαμε». Γιατί ήξεραν ότι αυτή η καταστροφή δε θα τους αγγίξει, αφού τα λεφτά τους τα είχαν προστατευμένα στις Ελβετικές τράπεζες

- "Ιερό άβατο" η έρευνα που δεν κάνατε ποτέ στους λογαριασμούς και τα αρχεία της λίστας, που πιθανόν συνδέονται με άλλα σκάνδαλα. Πήγατε να κλείσετε την υπόθεση άρον άρον. Κοινός παρονομαστής όλων των σκανδάλων η συγκάλυψη και η ατιμωρησία

- Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός απουσιάζει από μία κρίσιμη συνεδρίαση. Η απόπειρα συγκάλυψης και προστασίας έχει ονοματεπώνυμο, λέγεται "Αντώνης Σαμαράς" και προστατεύει τους εταίρους του.

-Κανονικά θα έπρεπε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος να ζητά τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, γιατί "καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται", αλλά δεν το κάνει γιατί η δική του στάση όπως και του πρωθυπουργού δηλώνει ενοχή. Ξέρουν ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, κρύβει κι άλλα σκάνδαλα, γι'αυτό έκαναν τα πάντα να παραμείνει αναξιοποίητη

-Γιατί αυτή η λίστα κρύφτηκε από τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, ειδικά τη στιγμή που η χώρα έμπαινε στο Μνημόνιο και χαρακτηρίστηκε ένοχη η κοινωνία, γιατί δεν αναζητήθηκαν πόροι; Γιατί εκεί βρίσκεται ο ανθός της νεοελληνικής κοινωνίας και είναι προστατευόμενοι

-Το διαβιβαστικό του αντιεισαγγελέα μιλά για «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης».Να φτάνουμε στο σημείο να ακούμε πως ενορχηστρώσαμε σκευωρία ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και στο κο Βενιζέλο, πάει πολύ.

- Πως είναι δυνατόν να μας αποδίδετε σκοπιμότητα να στοχοποιήσουμε το ΠΑΣΟΚ, όταν εσείς οι ίδιοι αλληλοστοχοποιήστε;
Υπουργός του ΠΑΣΟΚ και σημαντικό του στέλεχος δεν ήταν μέχρι και τη παραμονή της πρωτοχρονιάς; Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο κος Αηδόνης, που αποχώρησε καταγγέλλοντας προσωπικά τον κο Βενιζέλο είναι κι αυτός μέλος της σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ;
- Δεν μας απασχολεί ούτε ο κος Βενιζέλος, ούτε το ΠΑΣΟΚ.Το σύστημα της κλεπτοκρατίας που οδήγησε τη χώρα στα βράχια και λεηλάτησε το λαό μας στοχοποιούμε. Δε στοχοποιούμε πρόσωπα. Ας αφήσετε λοιπόν κατά μέρους τα περί σκευωρίας.Και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι απαιτούμε κάθαρση και δικαιοσύνη, μετά την ύβρη που διεπράχθη σε αυτό το τόπο.

-θα καλύψει ο κ. Σαμαράς, τον υπουργό οικονομικών και αντιπρόεδρο, για 5 μήνες της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου; Θα καλύψει αυτούς πήραν τη λίστα μαζί τους φεύγοντας και δεν ενημέρωσαν ούτε τον αντικαταστάτη τους. Θα καλύψει αυτούς που κράτησαν το στικάκι 14 μήνες, ψευδόμενοι και κρυπτόμενοι στη Βουλή;Απαιτούμε από τον κο Σαμαρά, από το πρωθυπουργό, που λείπει για άλλη μια φορά από μια κρίσιμη συνεδρίαση, να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα

-Η στάση του κ. Σαμαρά αλλά και του κ. Κουβέλη μας προκαλεί ερωτήματα. Να έχετε υπόψη σας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δε θέλει να περάσει η συγκάλυψη. Εμείς θα επιμένουμε με το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, στη συνείδηση του λαού έχουν αποδοθεί ευθύνες.

- Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ζητάνε υπογραφές από αυτούς που τους έχουν στο χέρι. Κι εμάς δεν μας έχουν στο χέρι ώστε να υπογράφουμε

8:20 - Με δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς καμία αναφορά στην λίστα ξεκινά την ομιλία του ο Βενιζέλος.
6:36 - Ο Δ. Παπαδημούλης στο βήμα της Βουλής.

6:20 - Στο βήμα της Βουλής η Σοφία Σακοράφα.

5:08 - Ο Στ. Κοντονής στο βήμα της Βουλής.
4:20 - Η Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα.
3:05 - στο βήμα ο Μανώλης Γλέζος.
Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα της ομιλίας του πρώην υπουργού Οικονομικών: Επιμένει να μην ξέρει ο Παπακωνσταντίνου2:44 - Ο Θ. Δρίστας στο βήμα.
1:45 - ΚΚΕ: Λευκό θα ψηφίσει το ΚΚΕ για Παπανδρέου και Παπαδήμο στην ψηφοφορία για την παραπομπή τους σε προανακριτική επιτροπή.Διαβάστε: Υπόμνημα Παπαδήμου: «Ουδέποτε ενημερώθηκα για τη λίστα Λαγκάρντ»
12:05 - Η Ζωή Κωσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής: Διακινούσαν το αρχείο χέρι με χέρι στο μιλητό, αποκρύπτοντάς το. Το δημόσιο και το κράτος ζημιώθηκαν. Κρίνεται η ακεραιότητα, η αξιοπιστία, η υπευθυνότητα, η ειλικρίνεια και ο πατριωτισμός του καθενός από μας. Τα "γιατί" της αξιόποινης στάσης Βενιζέλου.
Δείτε το βίντεο:
 
11:44 - Αρχίζει η επί της ουσίας συζήτηση για την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής.
11: 35 - Ο Δ. Παπαδημούλης επιμένει να είναι "υποχρεωτική" η ψηφοφορία των βουλευτών και στις 4 κάλπες.
11:32 - Ευ. Μεϊμαράκης: Ταυτόχρονη μυστική ψηφοφορία (4 κάλπες ανά πρόσωπο 4 ψηφοδέλτια με τα αδικήματα κάθε πρότασης)
11:28 - Δ. Παπαδημούλης: Θεαματική εγκατάλειψη της αρχικής πρότασης, διδακτική για όλους μας. Λυσσώδης η επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από Βενιζέλο. Η τεχνητή οξύτητα οφελεί όσους έχουν... λερωμένη τη φωλιά τους. Πρόταση για 4 κάλπες και υποχρεωτική ψήφος και στις 4 κάλπες, για να διασφαλιστεί η ανωνυμία της ψήφου.

11.26 - Μ. Βορίδης - ΝΔ: 4 κάλπες με ψηφοδέλτιο κατά πρόσωπο και κατά αδίκημα.
- 11:18 - ΚΚΕ: 4 κάλπες κ ψηφοδέλτιο ανά πρόσωπο και αδίκημα. Και η ΔΗΜΑΡ συμφωνεί με τις 4 κάλπες.
11.13 - Π. Καμμένος: Πρόταση για 4 κάλπες.
11:02 - Βενιζέλος: Περίμενα ότι θα υπάρξει ένα όριο στο πολιτικό θράσος και την υποκρισία... Τέσσερις μήνες τώρα παρακολουθούμε μια οργανωμένη σκευωρία ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, εμένα προσωπικά και τη σταθερότητα της κυβέρνησης... Να αναδείξουμε τη σκευωρία... Θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αντίπαλοι και οι σκευωροί...
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε 4 κάλπες μία ανά πρόσωπο.

- Η στάση της ΔΗΜΑΡ για την ψηφοφορία: Στις δύο ψηφοφορίες θα συμμετέχει η ΔΗΜΑΡ

10:58 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη διαδικασία σχετικά με την προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.
Δείτε το βίντεο

http://www.left.gr/article.php?id=21130

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου