Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Εμπαιγμός η προσπάθεια να περιοριστεί η έρευνα για τη λίστα μόνο σε ένα πρόσωπο

Η τρόικα εσωτερικού, σε απόλυτο συντονισμό, καταθέτει αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής, τη στιγμή που πριν από μερικές ημέρες αρνήθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ.Ήδη από την Παρασκευή το μεσημέρι, εξελίχθηκε ένας... αγώνας δρόμου για το ποιος (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα καταθέσει πρώτος αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του πρώην “τσάρου” της οικονομίας, ο οποίος ήταν εκείνος που έβαλε την υπογραφή του στην υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο. Επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να προσωποποιήσουν τη λαθροχειρία, αλλά και τις καθυστερήσεις στην εκμετάλλευση της λίστας, στον πρώην υπουργό. Μαξίμου, Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου επιθυμούν να σταματήσει το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ στον πρώην υπουργό, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση -αν δηλαδή ο Ευ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ξαναμπούν στο κάδρο-, θα κινδυνεύσει σοβαρά η κυβερνητική συνοχή. Για τον λόγο αυτό, οι τρεις αρχηγοί συνομίλησαν χθες το βράδυ και αποφάσισαν από κοινού να καταθέσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου. Πριν ληφθεί από κοινού η απόφαση, τη σύσταση προανακριτικής μόνο κατά του πρώην υπουργού είχε ζητήσει δημόσια ο Φ. Κουβέλης. “Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ.”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία.
_________________________________________________________________________

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Πρόκειται για εμπαιγμό
Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάνει λόγο για εμπαιγμό.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


Ένα από μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που συνδέεται άμεσα με τη διαφθορά, την ελεγχόμενη ανομία, την εκτεταμένη φοροδιαφυγή που χαρακτήριζαν τη λειτουργία του δικομματικού πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, επιχειρείται να περιοριστεί στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για εμπαιγμό. Για μια εκ νέου προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Η προκαταρκτική για το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου είναι το λιγότερο στην παρούσα φάση και δεν ικανοποιεί τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση και απόδοση ευθυνών.

Αλήθεια ο κ. Βενιζέλος, που υπεξαίρεσε επί μήνες τη λίστα δεν έχει ευθύνες; Το γεγονός ότι η αλλοίωση των στοιχείων της λίστας έγινε επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου τον καθιστά άμοιρο ευθυνών; Δεν γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός το περιεχόμενο της λίστας; Η Ν.Δ και ο κ Σαμαράς δεν γνώριζαν πριν και μετά τις εκλογές για την ύπαρξη της λίστας; Γιατί συνέβαλαν με τη στάση τους στην προσπάθεια να αποσιωπηθεί η υπόθεση;

Είναι φανερό πως η παρούσα κυβέρνηση, αφού σύρθηκε και εξαναγκάστηκε να δώσει την πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ, τώρα επιχειρεί να «πειράξει» την ίδια την έρευνα περιορίζοντάς την σε ένα μόνο πρόσωπο, ώστε να γλιτώσει η κυβέρνηση από τη διάλυση της όποιας εναπομείνασας ηθικοπολιτικής διάστασής της.

Η κάθαρση είναι αναγκαία διαδικασία για να ξαναποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και στις δικές του δυνάμεις. Να είναι σίγουροι πως η κάθαρση είναι πλέον υπόθεση του λαού και θα γίνει μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες.
http://www.left.gr/article.php?id=19051

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου