Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Εισβολή της αστυνομίας στη Βίλλα Αμαλίας

Φωτογραφίες από την εισβολή της αστυνομίας    Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Πέμπτης στην υπό κατάληψη βίλλα Αμαλίας (Αχαρνών και Χέυδεν). Όσοι ήταν μέσα στην κατάληψη έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια. Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο. 12.00 μ.: Προσαγωγή 2 ατόμων που είχαν πάει στο Δημαρχείο ζητώντας να συναντηθούν με τον δήμαρχο σχετικά με την εισβολή στη Βίλλα Αμαλίας. Ο δήμαρχος βεβαίως δεν ανταποκρίθηκε. Ενώ περίμεναν στο χώρο του δημαρχείου, εισέβαλλαν διμοιρίες των ΜΑΤ (!) και τους προσήγαγαν. Μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ όπου βρίσκονται ήδη οι 8 προσαχθέντες (μια μικρή επιφύλαξη ως προς το νούμερο - ίσως 7). Yπάρχει κάλεσμα για παρουσία κόσμου στην Αχαρνών, όπου η πρόσβαση είναι άνετη.
H Βίλλα Αμαλίας είναι μια από τις ιστορικότερες καταλήψεις της πόλης, με συνεχή πολύπλευρη δραστηριότητα από το 1990. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ευαίσθητη περιοχή τουΑγίου Παντελεήμονα, στην οποία έχει βρει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά βία και η αστυνομική αυθαιρεσία, και η παρουσία της αποτελεί ανάχωμα στη ναζιστική εξάπλωση. Η κατάληψη συνυπάρχει αρμονικά με τη γειτονιά χωρίς ποτέ να έχει προκύψει ζήτημα για την παρουσία αυτού του ζωντανού κυτάρρου δράσης στην περιοχή. Τα άτομα της κατάληψης έχουν επανειλημμένα γίνει στόχος αστυνομικών διώξεων, τουλάχιστον 4 με 5, που κατέληξαν σε φιάσκο, με κατηγορίες που κατέπεφταν στα δικαστήρια.
Το ίδιο το κτίριο, που πιθανότατα θα είχε πολύ άσχημη τύχη χωρίς την παρουσία της κατάληψης, γινόταν προσπάθεια να ανακαινιστεί από τον ίδιο τον κόσμο της κατάληψης με ίδια μέσα - είναι εμφανής και στη φωτογραφία η αποκατάσταση του αριστερού τμήματος. Το κτίριο ανήκει στονΟργανισμό Σχολικών Κτιρίων, που όμως καταργείται και έτσι υπάρχει ασάφεια ως προς το αν υπάρχει όντως δικαιοδοσία του δήμου.

Τα ΜΑΤ στη Χέυδεν και Αχαρνών, κατά τις 11.30 π.μ.
11.10 π.μ.: Τα 4 άτομα που προήχθησαν νωρίτερα από την Αχαρνών στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα έχουν αφεθεί εδώ και κάμποση ώρα ελεύθερα. Ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος απέναντι από τη Βίλλα στην Αχαρνών ξεπερνά τα 300 άτομα. Κλειστή η Χέυδεν από τη Φυλής ως την Αχαρνών.
10.55 π.μ. Πληθαίνουν οι αλληλέγγυοι που συγκεντρώνονται στη Χέυδεν. Κατεβαίνουν άτομα από συλλογικότητες και άλλες καταλήψεις.
10.15 π.μ.: Από αξιόπιστη πηγή: έγιναν και 4 προσαγωγές ατόμων στον δρόμο, που έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ του Αγ. Παντελεήμονα. Στη Βίλλα έχει μεταβεί και κλιμάκιο του δήμου Αθηναίων (στον οποίο ανήκει πλέον το κτίριο, κατά μια πληροφορία, καθώς του μεταβιβάστηκε από τον καταργούμενο ΟΣΚ) για να «συνδράμει» τους αστυνομικούς.
10.00 π.μ.: Σε εξέλιξη η συγκεντρωση αλληλεγγύης απέναντι από τη Βίλλα Αμαλίας, που είναι ζωσμένη με δυνάμεις των ΜΑΤ.
9.45 π.μ.: Το επίσημο σενάριο που διακινείται (και μέσω ΑΠΕ) είναι πως η κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας έγινε «μετά από καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών» - με μικρή μόνο δόση καχυποψίας απέναντι στην ελληνική αστυνομία θα μπορούσε κανείς να μιλήσει και για προσχηματικές δικαιολογίες.
9.05 π.μ.: Επιβεβαιώνεται η προσαγωγή ατόμων από τη Βίλλα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια. Ερευνα από εισαγγελέα τώρα στην ιστορική Κατάληψη, παρουσία ενός ατόμου από την κατάληψη. Η εισβολή έγινε μετά από καταγγελία.
8.45 π.μ.: Σύμφωνα με το αθηναϊκό Indymedia, ΜΑΤ με συνοδεία εισαγγελέα εισέβαλαν νωρίς το πρωί στην κατάληψη της Βίλλας Αμαλίας (Αχαρνών και Χέυδεν) και προσήγαγαν τον κόσμο που ήταν μέσα. Υπάρχει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο.
Φωτογραφίες από την εισβολή της αστυνομίας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου