Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το άμεσο ζήτημα της υποστήριξης των κρατουμένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα άμεσης ανάγκης. Η ανταπόκριση είναι συγκινητική και αποδεικνύει ότι, παρά τις συνθήκες της ακραίας κρίσης που αντιμετωπίζουμε όλοι, η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος που ως κοινωνία μπορούμε να ακολουθήσουμε, για να απαντήσουμε σε όλους όσους προσπαθούν να μας στρέψουν τον έναν απέναντι στον άλλο. Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι η διανομή των ειδών έχει ήδη ξεκινήσει (έχουμε μοιράσει είδη τρεις φορές στις 11, 20 και 23 Δεκεμβρίου) και συνεχίζουμε σε συνεργασία και με τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους ψυχολόγους που εργάζονται στο Κέντρο –ελάχιστους δυστυχώς-, μέχρι να διαθέσουμε όλα τα είδη που έχουμε συγκεντρώσει. Η συγκέντρωση των ειδών συνεχίζεται. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για κουβέρτες και άλλα είδη ρουχισμού που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κρύου.

Παράλληλα, συγκεντρώνουμε και διανέμουμε είδη πρώτης ανάγκης και σε οικογένειες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την προσπάθεια αυτήν τη στήριξαν εκτός από τους απλούς συμπολίτες μας και κινήσεις πολιτών από άλλες πόλεις όπως η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών Πάτρας και η ομάδα αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, που εκτός από το σημαντικό αριθμό ειδών που συγκέντρωσαν συμμετείχαν και στη διανομή με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση και τη σύμπραξη και την Αντιρατσιστική/Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, την Ανοιχτή Συνέλευση της Πλατείας Περιβολάκια, το Κέντρο Νέων Κορίνθου, την Κιβωτό των Παιδιών Κορίνθου και φυσικά τον κάθε πολίτη που συμμετέχει με τον οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου