Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

VIVA ARGENTINA!

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΟ "ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ", Η "ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ", Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ... Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ!
Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΛΙΟΥ
Ο Α.Σαμαράς και η ΝΔ "πιάστηκαν" τώρα από την αναφορά του Τσίπραστην Αργεντινή, όπως το 15-Αύγουστο είχαν "πιαστεί" από μια φράση τουΛαφαζάνη, για να εξαπολύσουν ένα ευτελή επικοινωνιακό πόλεμο, κατασκευασμένο από τα γνωστά παράκεντρα της διαπλοκής, τα οποία, άλλωστε, τον αναπαράγουν!Το φόντο της επικοινωνιακής επίθεσης ΝΔ και διαπλοκής είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί διακαώς τη"χρεοκοπία" και θέλει να κάνει τη χώρα Αργεντινή!

Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ!

Η αναφορά στην Αργεντινή από τον Α.Σαμαρά και τη ΝΔ για να επικρίνουν το ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει σαν τον"πνιγμένο που προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του ".

Διότι η Αργεντινή έφτασε στο βάραθρο εξαιτίας των "μνημονιακών"πολιτικών του ΔΝΤ και της κλειδωμένης πρόσδεσης του αργεντίνικου νομίσματος, του "πέσο", σε σκληρή ισοτιμία ένα προς ένα, με τοδολλάριο, ενώ με ελικόπτερο έφυγε από την Αργεντινή ο αντίστοιχος Σαμαράς, που μίλαγε και αυτός για το "τελευταίο πακέτο λιτότητας"!

Αντίθετα, όταν η Αργεντινή εγκατέλειψε την πρόσδεση στο δολλάριο και τις πολιτικές λιτότητας, φεύγοντας από την τανάλια του ΔΝΤ και σταματώντας να πληρώνει το χρέος της, άρχισε σταδιακά,μετά από μια μικρή φάση δυσκολιών, να ανακάμπτει και να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, η οποία συνεχίζεται έως σήμερα.

Φυσικά, αν η χρεοκοπία της Αργεντινής και η αποδέσμευση του πέσο από το δολλάριο, δεν γινόταν "αναγκαστικά" και ανεξέλεγκτα μέσα σε συνθήκες πλήρους οικονομικής κατάρρευσης και αν η αλλαγή πολιτικών συνοδευόταν και από ένα συνεκτικό και συνεπές προοδευτικό αντινεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, τότε τα πράγματα για την Αργεντίνικη πορεία θα ήταν πολύ καλύτερα και πολύ περισσότερο κοινωνικά δίκαια.

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΩΣ "ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ"


Α.Σαμαράς και ΝΔ, μιλώντας για την Αργεντινή, μοιάζουν με εκείνους που στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί!

Στην πραγματικότητα, όμως, το αστικό κατεστημένο, χρησιμοποιώντας ως "μπαμπούλα" εν γένει τηνΑργεντινή, θέλει να διαμορφώσει "απαγορευμένες ζώνες" στις δημόσιες τοποθετήσεις της Αριστεράς.


Στην ουσία οι Σαμαράς και Σία θέλουν να τρομάξουν τον ελληνικό λαό για πολλά απ'όσα εφάρμοσε ηΑργεντινή για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Θέλουν να τρομάξουν τον ελληνικό λαό με την παύση πληρωμών επί του χρέους (χρεοκοπία) εν γένει, με την επαναφορά του εθνικού νομίσματος και την εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας.

Θέλουν, πολύ περισσότερο, να αποτρέψουν την εφαρμογή όλων των παραπάνω στην Ελλάδα και τη σύνδεσή τους με προοδευτικές και σοσιαλιστικές πολιτικές ανασυγκρότησης.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Αν, όμως, βγαίνει κάτι σαν συμπέρασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ από την "Αργεντίνικη" επίθεση του κατεστημένου, είναι ότι ο τελευταίος οφείλει να αποσαφηνίσει την πολιτική και τις εναλλακτικές επιλογές του και να πάψει να οχυρώνεται πίσω από μια αδιέξοδη "ευρω-λαγνεία".

Από την άλλη χρειάζεται και το ΚΚΕ να ξεκαθαρίσει την περίεργη στάση του!Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Αργεντινή, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

«Και οι δύο εκπροσωπούν διάφορες συνταγές διαχειριστικές που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα. Είτε με άναρχη είτε με ελεγχόμενη χρεοκοπία ο λαός θα είναι στον πάτο και επομένως η αντιπαράθεσή τους δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό».

Έτσι εύκολα ξεμπερδεύουμε, λοιπόν, Αλέκα Παπαρήγα; Λέγοντας, περίπου και οι δύο τα ίδια λένε, ταίδια είναι και φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα;

Και ακόμα χειρότερα, είναι δυνατόν να λέει η ηγεσία του ΚΚΕ ότι "είτε με άναρχη είτε με ελεγχόμενη χρεοκοπία ο λαός θα είναι στον πάτο";

Άρα ούτε άναρχη ούτε ελεγχόμενη χρεοκοπία! Εκτός αν γίνει σε αυτή τη χώρα μια ουρανοκατέβατη "λαϊκή εξουσία", η οποία δεν θα "χρεοκοπήσει" με οποιαδήποτε μορφή τη χώρα αλλά θααποπληρώσει κανονικότατα το χρέος!

Μήπως δεν γνωρίζουν στα υψηλά κλιμάκια του ΚΚΕ ότι αν σταματήσεις να πληρώνεις το χρέος τότε περιέρχεσαι σε κατάσταση χρεοκοπίας;

Μήπως, όμως, προέχει η αντιπαράθεση , σώνει και καλά, με τον ΣΥΡΙΖΑ;

http://iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου