Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Νύχτα βίας στην Ισπανία - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες και video

Ζωσμένο από χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την λιτότητα αλλά και υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης είναι την Τρίτη το Κοινοβούλιο στη Μαδρίτη. Κατά διαστήματα η ένταση αυξάνεται και σημειώνονται συγκρούσεις με την αστυνομία να κάνει χρήση γκλομπ, δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ για να συγκρατήσει το πλήθος.
Τουλάχιστον 20 είναι οι προσαχθέντες, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα. Ισχυρές δυνάμεις τηςαστυνομίας και ισπανικά ΜΑΤ έχουν έχει κρατήσει το πλήθος σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το Κοινοβούλιο, το οποίο συνεδριάζει.
Εχουν τοποθετήσει κλούβες και φράχτες για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές.Η ένταση ξεκίνησε όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν τον φράχτη της αστυνομίας.
Εννέα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εφόδου των αστυνομικών κατά των διαδηλωτών. Τρεις από τους τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, αναφέρει η El Pais.
Κατά διαστήματα οι αστυνομικοί πραγματοποιούν εφόδους κατά του πλήθους κάνοντας χρήση γκλομπ με τους διαδηλωτές να απαντούν σηκώνοντας απλώς τα χέρια τους.
Αργότερα έγινε και χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, κάτι που επιβεβαίωσαν και άτομα που βρίσκονται μέσα στο Κοινοβούλιο.Όπως φάνηκε και στα πλάνα που μετέδιδαν ζωντανά τα ισπανικά μέσα, διαδηλωτές σε κάποια φάση των επεισοδίων επιτέθηκαν σε αστυνομικό με κλωτσιές. Από την πλευρά τους επεισόδια αυτού του τύπου ήταν μάλλον μεμονωμένα.
Οργή κατά πάντων Από νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζοντας «Βγείτε έξω!», «Δεν μας αντιπροσωπεύουν» και «Απολύστε τους».
Ορισμένοι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.
«Χέρια ψηλά, αυτά είναι τα όπλα μας», απάντησε επίσης το πλήθος, σηκώνοντας τα χέρια, απέναντι στους αστυνομικούς που κράδαιναν τα γκλομπ τους για να αναγκάσουν τους διαδηλωτές να υποχωρήσουν.
Άλλοι διαδηλωτές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.
Η διαδήλωση είχε οργανωθεί από το κίνημα «Occupy Congress».
Όπως εξηγούσαν πολλοί, η μόλις δέκα μηνών κυβέρνηση (το Λαϊκό Κόμμα κέρδισε αρκετά εύκολα τον περασμένο Νοέμβριο) τους εξαπάτησε και για αυτό ζητούν νέα εκλογές.
Η Ισπανία εδώ και μήνες πιέζεται από τις αγορές: οι αποδόσεις των ομολόγων της έχουν ανέβει σημαντικά, το κόστος δανεισμού είναι πλέον σημαντικό. Η χώρα, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της κυβέρνησης, φλερτάρει με την ένταξη στον πλήρη μηχανισμό διάσωσης και όχι απλά σε αυτό για τις τράπεζες.
http://elpais.com/elpais/2012/09/17/videos/1347870347_245504.html?autoplay=1































http://www.newsit.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου