Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Στο πλαίσιο της χάραξης στρατηγικής ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου η Νομική Αλληλεγγύη του Ε.ΠΑ.Μ

Στο πλαίσιο της χάραξης στρατηγικής ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου η Νομική Αλληλεγγύη του Ε.ΠΑ.Μ πρότεινε στην πολιτική γραμματεία και ήδη ενεκρίθησαν οι πρώτες δράσεις .
Α) Κατόπιν υπ' αρίθμ 599/2012 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών με την oποία κρίθηκαν αντισυνταγματικοί οι νόμοι 3845/2010 (Μνημόνιο ), 3846 και 3847 /2010 ( εφαρμοστικοί νόμοι)
θεωρούμε οτι έχουμε την νομική δυνατότητα να επιδιώξουμε την ακύρωση όλων των αποσταλμένων εκκαθαριστικών της εφορίας ως πλαστών.
Τούτο ερίζετε στόν κατά την έννοια του νόμου, ορισμό του πλαστού, σύμφωνα με το οποίο πλαστό είναι το έγγραφο το οποίο εκδίδεται από την αρμόδια Διοικητική αρχή, πλήν όμως κατ' ουσίαν βεβαιώνει ψευδή γεγονότα.
Λαμβανομένου υπ όψιν του γεγονότος ότι το φορολογικό σύστημα της χώρας τόσο ως πρός το φοροδοτικό όσο και ως πρός φοροεισπρακτικό μηχανισμό του τροποποιήθηκαν κατ ' επιταγή του Ν 3845/2010 όπως αναφέρθηκε, κρίθηκε ήδη ως αντισυνταγματικός από το δικαστήριο της ουσίας.
Με τα δεδομένα αυτά επιλέξαμε να δώσουμε την μάχη της ακύρωσης όλων των εκκαθαριστικών της εφορίας ως πλαστών στο τριπλό επίπεδο τόσο της Νομικής όσο και της πολιτικής αναζωπύρωσης της κοινωνικής συσπείρωσης.
Αντιλαμβανόμαστε οτι η ρήξη με το ξενόφερτο καθεστώς που εξυπηρετείται από το ενδοτικό εσωτερικό κεφάλαιο δεν δίδεται με μοναδικό σκοπό την νίκη αλλά με απότερο στόχο την ανάταση του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας από τα σύγχρονα οικονομικά δεσμά της.
Β) Από την στιγμή που ο ΕΟΠΥ τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας όσο και σε επίπεδο ανταποδοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εν τοις πράγμασι πτώχευσε παρασύροντας όλο το Εθνικό σύστημα Υγείας στην πτώχευση στη διάλυση και στην κατάρρευση.
Ωστόσο δυνάμει του άρθρου 26 του συντάγματος ορίζεται οτι η κοινωνική ασφάλιση συνιστά κοινωνικό δικαίωμα το οποίο εδράζει την ανάπτυξη της ενεργειάς του στον αναπαλλοτρίωτο πυρήνα της ανταποδοτικότητας μεταξύ των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και των παροχών υγείας / ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Νόμο πρόσωπα δημοσίου διακαίου δηλαδή τα ασφαλιστικά ταμεία .
Από την στιγμή που ο ΕΟΠΥ παραβιάζει την υποχρέωση του από την συνταγματική επιταγή και καθίσταται υπερήμερος έναντι κάθε νομίμως διαμένοντος στην χώρα εργαζομένου και ασφαλισμένου γεννάται στο πρόσωπο καθενός από εμάς το δικαίωμα της προβολής ένστασης επισχέσεως .
Τούτο σημαίνει μέχρι αποκαταστάσεως της ανταποδοτικότητας των κοινωνικό-ασφαλιστικών φορέων πρός τους ασφαλισμένους τους, αυτοί θα προβούν σε μονομερή απευθυντέα δήλωση επισχέσεως σύμφωνα με την οποία θα δηλώνουν την άρνησή τους να προβούν σε καταβολή ασφαλιστικών εισφορών μέχρι άρσεως μέχρις άρσεως της συνταγματικής ανωμαλίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου