Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

ΑΦΕΤΗΡΙΑ Η 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ - ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε από το πρωί ηπανεργατική απεργία, η οποία νέκρωσε κατά κύριο λόγο τις δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, ενώ συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η απεργία, συγκριτικά, σημείωσε αρκετή επιτυχία και στον ιδιωτικό τομέα!
Μια πραγματική εργατική και πολύχρωμη λαοθάλασσα πλημμύρισε κυριολεκτικά τις εργατικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και πρώτα απ’ όλα πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους της Αθήναςκαι της Θεσσαλονίκης, όπου το πολύβουο πλήθος, κατά κλάδους, χώρους δουλειάς και κατάπολιτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις, με ευρηματικά και μαχητικά πανό και συνθήματα, περνούσε ειρηνικά επί ώρες!
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η απεργία και ογκώδεις εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις της 26ηςμπορούν να αποτελέσουν ένα πρώτο φθινοπωρινό σταθμό και κυρίως αφετηρία για μια μεγάλη καιδυναμική κλιμάκωση των ενωτικών ταξικών αγώνων με άμεση προοπτική την προοδευτική εξέγερσηκαι ανατροπή για μια κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς.
Οι ίδιοι κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 26ης μπορούν να χαρακτηριστούν πετυχημένες μόνο εφ’ όσον αποτελέσουν το έναυσμα και το πρώτο θαρραλέο βήμα για να ακολουθήσει ένα τσουνάμι ενωτικών εργατικών - λαϊκών αγώνων που θα σαρώσουν τηνκυβέρνηση και τις πολιτικές της σε όφελος νέων προοδευτικών απαντήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου