Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

Κατόπιν αίτησης της τράπεζας Πειραιώς εκδόθηκε διαταγή πληρωμής από σύμβαση δανείου σε Ελβετικό φράγκο. Η διαταγή πληρωμής ΔΕΝ ΕΚΟΘΗΚΕ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ (CHF), ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΥΡΩ. Αντί η τράπεζα να κάνει το προφανές, να εκδώσει δηλαδή διαταγή πληρωμής στο νόμισμα του δανείου (CHF), εξέδωσε διαταγή πληρωμής ΣΕ ΕΥΡΩ!!! Ζητεί λοιπόν στην υπόθεση που δίκασα, «το ισόποσο των 480.994,44 ελβετικών φράγκων ΣΕ ΕΥΡΩ, με την επίσημη ισοτιμία ελβετικού φράγκου / ευρώ κατά την ημέρα πληρωμής για επιδικασθέν κεφάλαιο, εντόκως»!
Ασκήθηκε αμέσως ανακοπή με την οποία δανειολήπτης και εγγυητής αιτήθηκαν να ακυρωθεί η πληττόμενη διαταγή πληρωμής και επίσης , να κριθεί αντίθετη προς το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ, η πρόβλεψη της πρωτοφανούς στα νομικά χρονικά διάταξης του άρθρου 2 νόμου για τη «δίκαιη» δίκη (ν 4055/2012) που παράγει ληστρικούς τόκους. Ζητήθηκε τέλος από το Δικαστήριο να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, η οποία να αναστέλλει την εκτέλεση του ως άνω εκτελεστού τίτλου, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ενώπιον του ίδιου Δικαστηρίου.
Η παραπάνω υπόθεση είναι η πρώτη υπόθεση δανείου σε Ελβετικά φράγκα που θα κριθεί δικαστικά. Αντίδικος είναι η τράπεζα Πειραιώς.
Την Δευτέρα 17/09/2012 συζητήθηκε ενώπιον του Δικαστή Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών η υπόθεση της αίτησης προσωρινής διαταγής. Εκδόθηκε αυθημερόν απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου, η οποία ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ, διατάσσοντας την αναστολή εκτέλεσης της διαταγής πληρωμής. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε αφού πρώτα το Δικαστήριο άκουσε τους ισχυρισμούς των δυο πλευρών, πιθανολογώντας το ΒΑΣΙΜΟ των ισχυρισμών των δανειοληπτών σε Ελβετικό φράγκο. Η απόφαση σε μεγέθυνση εδώ.


http://alampasis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου