Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΡΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!

Τα ΜΑΤ έβαλαν τη φωτιά στο δάσος στις Σκουριές (Βίντεο)ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!  ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ «ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ!   Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν,
σήμερα το απόγευμα (9/9), στις Σκουριές Χαλκιδικής, με πολλούς τραυματίες στις τάξεις των διαδηλωτών, εκ των οποίων ο ένας λένε οι μάρτυρες πως είναι ο βουλευτήςτου ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και μιαΓερμανίδα διαδηλώτρια.
Έπειτα από μια επιχείρηση εκτεταμένης βίας των ΜΑΤ, οι διαδηλωτές έχουν υποχωρήσει, έχοντας δεχθεί μεγάλη ποσότητα χημικών, ενώ τις φωτιέςπου έχουν ανάψει από τη ρίψη δακρυγόνων έχουν σπεύσει να τις σβήσουν οι ίδιοι οι διαδηλωτές.
Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται και σήμερα στο όρος Κάκαβος, στη θέση Σκουριές, προκειμένου ναεμποδίσουν την έναρξη των εργασιών στα μεταλλεία Χρυσού της περιοχής της Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η περιβαλλοντική καταστροφή που θα επιφέρει το άνοιγμα του ορυχείου θα προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ότι πιθανά κέρδη στους κατοίκους.

Από το πρωί κόσμος έφτανε στην πλατεία της Ιερισσού, ενώ δεκάδες διαδηλωτές καταφθάνανε από τη Θεσσαλονίκη.
Μετά από λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν το μεσημέρι για το βουνό κι έφτασαν στο σημείο όπου υπάρχει το άνοιγμα των εργασιών εξόρυξης. Εκεί, δυνάμεις των ΜΑΤπροχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο ακόμα και για πλαστική σφαίρα!
Από το πρωί βρίσκονταν πολλοί συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Ιερισσού, κάτοικοι της περιοχής,επιτροπές κατοίκων από όλη την Ελλάδα και την επιτροπή αλληλεγγύης από την Αθήνα. Πολλά ξένα δίκτυα καλύπτουν το γεγονός, ενώ στο σημείο βρίσκονται αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Νωρίτερα, πέρασε από το μπλόκο το λεωφορείο της Νεολαίας Συνασπισμού, αφού έγινε έλεγχος στο χώρο των αποσκευών ενώ οι αστυνομικοί αναμένεται να σταματήσουν άλλα δύο λεωφορεία που ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου