Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 66 KAI ΒΑΛΕ!

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ "ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ" ΤΡΟΙΚΑΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ "ΤΡΙΟ" !
ΠΑΜΕ: ΜΠΛΟΚΟ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ!  ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ! Επί τάπητος και η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 66 χρόνια όπως παραδέχονται έγκυρες κυβερνητικές πηγές. Το καταστροφικό "αλισβερίσι" των υπαλλήλων της τρόικας Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη με την τρόικα συνεχίζεται και παράλληλα και μια καταστροφική αντεπανάσταση για την χώρα και σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της!
Κυβέρνηση και τρόικα δίνουν το ρυθμό στη λεηλασία των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων και πάρα τις κινητοποιήσεις σε πολλούς κλάδους, προς το παρόν ο λαός ακολουθεί.
Βέβαια, αναμένεται ισχυρή λαϊκή αντίδραση καθώς οι πρώτες έντονες αντιδράσεις που προκαλούν τα σφαγιαστικά μέτρα συγκυβέρνησης-τρόικας, ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται (κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, απεργίες σε όλους σχεδόν τους κλάδους, πρόταση για γενική απεργία κλπ).

ΚΑΙ Η ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ)!

Μέχρι και η μείωση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ (!) παραμένει σενάριο προς συζήτηση σε περίπτωση που δεν βρεθούν τα μέτρα για να κλειδώσει το πακέτο. Η αρχική πρόταση που είχε εξεταστεί προέβλεπε η σύνταξη αυτή -που διαμορφώνεται στα 360 ευρώ- να μειωθεί κατά 30 ευρώ.

Η πρόταση, βέβαια , δεν συμπεριελήφθη στο πακέτο μέτρων που δόθηκε στην τρόικα. Το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά και μένει σε εκκρεμότητα.

Η «τύχη» της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ συνδέεται άμεσα με μια σειρά άλλων μέτρων, όπως είναι οιαπολύσεις στο Δημόσιο και η μεγαλύτερη περικοπή των μεσαίων και υψηλών συντάξεων.

Ανοιχτό παραμένει ακόμα σε ποιες συντάξεις θα επιβληθεί η λεγόμενη ειδική εισφορά. Η αρχική πρόταση προβλέπει η εισφορά να ξεκινά από το 2% για ποσά συντάξεων (κύριων και επικουρικών)άνω των 1.000 ευρώ.

Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν περάσουν κάποια μέτρα, τότε το ποσό θα μειωθεί. Δηλαδή οι περικοπές θα ξεκινούν από συντάξεις 600 ή 700 ευρώ, ενώ θα αυξηθεί και η εισφορά που μπορεί να κυμαίνεται από 2% έως 20%

"ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ" ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!


Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες τις οποίες διοχετεύει η ίδια η τρικομματική συγκυβέρνηση, απάντηση στις «γκρίζες ζώνες» που εντοπίζει η τρόικα στο προτεινόμενο πακέτο μέτρων για τα 11,9 δισ. ευρώ (και όσο πάει...), αναζητά η κυβέρνηση και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένα από τα εναλλακτικά μέτραπου συζητώνται είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 66 (και το 2014 στα 67 έτη) από τα 65 έτη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μέτρο "καλοδέχτηκε" η τρόικα ώστε να αντικαταστήσει μέτρα τα οποία έχει απορρίψει.

Με αφετηρία τη σημερινή μετάβαση-εξπρές του Αντώνη Σαμαρά στη Φρανκφούρτη και τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, το πρόγραμμα συναντήσεων με στόχο αυτό το ιδιότυπο "αλισβερίσι" στις πλάτες του ελληνικού λαού και του τόπου θα συνεχιστεί μεθαύριο, με την επίσκεψη του γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα και θα κλείσει με την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup στην Κύπρο την προσεχή Παρασκευή, την οποία θα παρακολουθήσει και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
http://www.iskra.gr/
ΚΛΙΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Το κλίμα πανικού ωστόσο μέσα στο οποίο κινείται πλέον η κυβέρνηση, καθώς επικεντρώνει τις προσπάθειες της στο να ελαχιστοποιήσει το πολιτικό κόστος (εις μάτην!) ,ανάγκασε χθες το πρωί τονΑ.Σαμαρά, πριν από τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας, να καλέσει επειγόντως στο Μαξίμου από κοινού τους τέσσερις υπουργούς (Εθνικής Αμυνας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης,Εσωτερικών, Υγείας) που διαχειρίζονται τα περισσότερα από τα μέτρα τα οποία απορρίπτονται ή βρίσκονται στις λεγόμενες γκρίζες ζώνες των τοκογλύφων-δανειστών.

"ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ" ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΝΕΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω κοινωνικών αντιδράσεων, εντοπίζεται στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέο «μαχαίρι» στους μισθούς των ενστόλων και ο Αντώνης Μανιτάκης με την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα όχι μόνο από οργανισμούς που θα καταργηθούν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται για λογαριασμό της τρικομματικής συγκυβέρνησης, πρόταση που θα βασίζεται στην επίσπευση των συνταξιοδοτήσεων με επαχθής για τους συνταξιοδοτηθέντες όρους, στην αυστηρή τήρηση της αναλογίας 1:10 ανάμεσα στις προσλήψεις και στις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης επεξεργάζεται την νέας μορφής «γαλάζια» εφεδρεία, που είχε προκρίνει η κυβέρνηση.

Τέλος, εξετάζεται «πειστικό» πλαίσιο για την εξοικονόμηση πόρων μέσω της προβλεπόμενης μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης στην περίπτωση του υπουργείου Υγείας.


Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑΣ

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, επιβεβαίωσε σήμερα της πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία (άκουσον άκουσον!) θα μπορεί στο εξής να θεσμοθετεί τα κατώτατα όρια των αποδοχών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

«Το θέμα του κατώτατου μισθού θα το προχωρήσουμε και ο ρόλος του κράτους θα είναι πιο ενεργός» δήλωσε σχετικά ο Γ. Βρούτσης, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των συνδικάτων για πραξικοπηματική νομοθετική παρέμβαση στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού, προειδοποιώντας για μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργίες.

Η συγκεκριμένη αντεργατική ρύθμιση αποτελεί όρο του 2ου Μνημονίου που έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται σήμερα από τον Βρούτση, και η οποία ουσιαστικά υποβαθμίζει τις συνδικαλιστικες οργανώσεις από διαπραγματευτές των συλλογικών συμβάσεων σε απλούς γνωμοδότες της κυβέρνησης!


Το υπουργείο θεωρεί ότι θα πάρει "καλό βαθμό" για την εφαρμογή των μέτρων και θα αποφύγει νέα μέτωπο με τους εργαζόμενους. Κάτι τέτοιο όπως δείχνουν και οι σημερινές εξελίξεις είναι δύσκολο έως ανέφικτο, καθώς οι εργαζόμενοι βιώνουν, μέσω των αντεργατικών μέτρων, έναν νέο "εργασιακό μεσαίωνα" και δείχνουν αποφασισμένοι για κλιμάκωση των πολύμορφων μαχητικών δράσεών τους.

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας, μετά το πέρας της συνάντησής του με το κλιμάκιο της τρόικας, δήλωσε ότι «είναι πολύ πρώιμο να ανοίξει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για τα εργασιακά καθώς ακόμη δεν έχουν αποτιμηθεί τα αποτελέσματα προηγούμενων παρεμβάσεων», αναφερόμενος στο διαβόητο e-mail της τρόικας.

Οι επαφές με την τρόικα θα συνεχιστούν. Από αύριο Τετάρτη, τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών θα εγκατασταθεί στο υπ. Εργασίας, ενώ η συνάντηση του υπουργού με τους επικεφαλής της τροϊκανής αποστολής θα επαναληφθεί το προσεχές διάστημα.



Ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής στην Β’ Αθηνών με τνο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την συνάντηση του Γ. Βρούτση με το κλιμάκιο της τρόικας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο Υπουργός εργασίας δίνοντας τέλος στο κακόγουστο επικοινωνιακό θέατρο των δήθεν διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα, της έδωσε «γη και ύδωρ», ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις των εκπροσώπων των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας.

Η κυβέρνηση, με αποκλειστική ευθύνη και των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν, βάζει ταφόπετρα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, παραβιάζοντας ακόμα και το Σύνταγμα της χώρας, και στην ίδια τη ΓΣΕΕ, αφού θα καθορίζει πλέον η ίδια τον κατώτερο μισθό για να τον φτάσει στα επίπεδα Ρουμανίας και Βουλγαρίας, όπως ακριβώς προβλέπει το 2ο Μνημόνιο, την «ιδιοκτησία» του οποίου ανέλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Επίσης, δώρισε στις μεγάλες επιχειρήσεις μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5%, στερώντας ακόμα περισσότερα έσοδα την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Εργασίας συμφώνησε, επί της ουσίας, με την τρόικα, ανεξάρτητα του χρόνου που θα τα προωθήσει, για νέα μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης και για ωράριο λάστιχο, ώστε οι εργαζόμενοι να μετατραπούν σε «ανθρώπινους διακόπτες», τους οποίους να μπορούν να «ανοιγοκλείνουν» οι εργοδότες όποτε θέλουν.

Η κυβέρνηση με τη νέα κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών ικανοποιεί τις ορέξεις όχι μόνο των εγχώριων μεγάλων επιχειρήσεων αλλά κυρίως τις απαιτήσεις των Γερμανών Βιομηχάνων για μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε μια ειδική οικονομική ζώνης με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας.

Ένα είναι σίγουρο: κυβέρνηση και τρόικα θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει και στη Βουλή και στους δρόμους!



ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!

Μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου με συνέπεια να καθυστερήσει για πάνω από μία ώρα η συνάντηση του υπ. Εργασίας Βρούτση με το κλιμάκιο της τρόικας.

Η σημερινή συνάντηση είναι κρίσιμη καθώς αναμένεται η Τρόικα να θέσει και εκ του σύνεγγυς τα μέτρα- φωτιά για τους εργαζόμενους (για τα οποία διαμαρτύρονται τα μέλη του ΠΑΜΕ) που έχει ήδη αποστείλει με ηλεκτρονικό μήνυμα!

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κινητοποίηση, το ΠΑΜΕ τονίζει ότι: "Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις τουΠΑΜΕ βρίσκονται μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) καταδικάζοντας την πολιτική τηςκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που επιδιώκουν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του 8ωρου, τις 73 ώρες δουλειά και το νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, που οδηγεί στη σύνταξη στα 70."

Στις 2:30 μ.μ. τα περίπου 60 μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από την είσοδο του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου