Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

26Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – Η 1Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΡΙΚΟΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Πανελλαδική Απεργία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ,ενάντια στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα,τα οποία έχουν οριστικοποιηθεί απο τη Νέα Δημοκρατία,το Πασοκ και τη Δημ.Αρ και θα παρθούν με το πρόσχημα της εξασφάλισης του οικονομικού πακέτου των 11,9δις.Ευρω,απο τους δανειστές μας.
Πρόκειται για την πρώτη απεργία που θα γίνει,ενάντια στο πολίτικο μόρφωμα της συγκυβέρνησης 2 κομμάτων,που απο την μεταπολίτευση και μετά εναλλάσσονταν στη κυβέρνηση,έχοντας μαζί τους και ένα δήθεν αριστερό κόμμα μπαλαντέρ,που ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.
Για πρώτη φορά,η υπάρχουσα κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται Εθνικής Σωτηρίας,θα έρθει και επίσημα αντιμέτωπη με όλους αυτούς τους ανθρώπους που με τις πολιτικές τόσων ετών , έφτασαν στα όρια της φτώχειας,της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης και της απολυτής παρακμής.

Ποιοι απεργούν

Στην απεργια της Τεταρτης συμμετεχει σύσσωμος ο δημοσιος και ιδιωτικός τομεας.
Πιο συγκεκριμενα απεργούν οι Δικαστές Ελεγκτικού Συνεδρίου,οι οποιοι βρισκονται σε 20ημερη αποχή,ΟΜΕ-ΟΤΕ,ΑΔΕΔΥ,Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων,ΓΣΕΕ,Δικηγοροι της Αθήνας,Μηχανικοί ΤΕΕ,Καθηγητές του Εθνικού Μετσοβιου Πολυτεχνείου,Καθηγητές ΤΕΙ,ΟΛΜΕ,ΠΝΟ ενώ μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί για το εάν στην απεργία θα συμμετέχουν εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς.Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα απεργήσουν αύριο Δευτέρα.
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11πμ στο Πεδίο του Αρεως και πορεία προς το Σύνταγμα,ενω στις 10πμ υπάρχει κάλεσμα των Αναρχικών στο Μουσείο και έπειτα πορεία προς το Σύνταγμα.
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως τις τελευταίες ώρες υπάρχει η φήμη,πως παρόν,ίσως δώσει και η Χρυσή Αυγή στην απεργία,με δικά της μπλοκ ή με την μορφή οργανωμένων ομάδων οι οποίες θα κρατούν Ελληνικές σημαίες.
Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί κατι τέτοιο,υπάρχει ενδεχόμενο “εμφυλίων συγκρούσεων” μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών,πράγμα το οποίο θα βολέψει την κυβέρνηση στο 100%,καθώς την ώρα που αυτοί θα περνάνε τα μετρά αφαίμαξης μας,ολοι θα ασχολούνται με τα “εμφύλια έκτροπα”.
Συνεπώς τα μάτια σας ανοιχτά για τυχόν προβοκάτσιες,καθώς το παρακράτος είναι 100% σίγουρο πως θα κάνει άριστα την δουλειά του,ώστε να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων που θα κατέβουν μαζικά στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν.

Θα παίξουμε μπουγέλο;

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας,απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα χρησιμοποιηθούν υδροφόρες στις συγκεντρωσεις της Τεταρτης,κατα την επισκεψη του στη ΓΑΔΑ,μεσα στην εβδομαδα ειπε "Θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την υγεία, την περιουσία, τη ζωή των ελλήνων πολιτών και την ύπαρξη του Κράτους Δικαίου...οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται, έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν. Αυτό είναι συνταγματικό και δημοκρατικό δικαίωμα και ουδείς δικαιούται και προτίθεται να τους το αφαιρέσει.
Από την άλλη πλευρά, εκτός από το δικαίωμα στην απεργία και στη διαμαρτυρία, νομίζω ότι επίσης όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αναφαίρετο είναι και το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στην εργασία και την ομαλή συνέχεια της ζωής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, χρειάζεται να βρούμε την χρυσή τομή.
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως η μοναδική υδροφόρα της Ελληνικής Αστυνομίας,η οποία είναι σχεδιασμένη για καταστολή,ο Αίαντας,δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και οι υπεύθυνοι στη ΓΑΔΑ περιμένουν την κατάλληλη αφορμή,ώστε να δώσουν το πράσινο φως,για το πρώτο τσεκάρισμα.
Εδώ να αναφέρουμε πως κανείς δεν ξέρει,το κατά πόσο επικίνδυνο είναι για την σωματική υγεία των διαδηλωτών,το “μπουγέλωμα με πίεση” απο την μάνικα τις υδροφόρας και κατά πόσο αυτό δεν θα είναι θανάσιμο για εκείνους που θα είναι σε μικρή απόσταση απο αυτή. Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχε διαρροή απο την ΕΛ.ΑΣ,πως το νερό το οποίο θα έχει η υδροφόρα,θα έχει μέσα του και χρώμα ζαχαροπλαστικής,ώστε όσους “μπουγελώνει” να είναι στιγματισμένοι στα ρούχα τους και να μπορούν έπειτα να συλλαμβάνονται απο τις αστυνομικές αρχές.

ΠΡΕΖΑ TV ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Αυτη τη Τετάρτη κατεβαίνουνε ολοι στους δρόμους,στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Όσοι κατεβείτε στο Σύνταγμα να έχετε επάνω σας φωτογραφικές μηχανές και κάμερες,ώστε να αποθανατίσετε τους παρακρατικούς,που θα προσπαθήσουν να αμαυρώσουν τον αγώνα των εργαζομένων. Στείλτε μας τις φωτογραφίες και τα videos σας στο prezatv@hotmail.com
Ενεργοποιήστε την κριτική σας σκέψη,θυμώστε και αντιδράστε. Μόνο όλοι μαζί θα τους ανατρεψουμε. Επανάσταση με το τσιγκέλι,δεν γίνεται.



ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου