Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Γαλλία: Συνεχίζονται τα επεισόδια στην Αμιένη

Άγριες συμπλοκές μεταξύ 100 νεαρών Γάλλων και αστυνομικών δυνάμεων στην πόλη Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία. Δεκαέξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, πολλοί από πυροβολισμούς. Οι νεαροί πυρπόλησαν αυτοκίνητα, ένα κέντρο νεότητας και ένα νηπιαγωγείο.
«Δεκαέξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ορισμένοι από σκάγια», δήλωσε ο Τομά Λαβιέλ, ένας αξιωματούχος της νομαρχίας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο i-TELE. Η συνοικία της Αμιένης όπου ξέσπασαν τα επεισόδια θεωρείτο ότι χρειαζόταν επιπρόσθετη αστυνόμευση από την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών. Η αφορμή ήταν οι έλεγχοι σε κατοίκους από αστυνομικούς.
Στην πόλη στάλθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλουν τα επεισόδια βίας που μαίνονται τα δύο τελευταία βράδια. Οι αστυνομικοί που περιπολούν στην περιοχή έχουν ανέλθει στους 250 έναντι των 30 που υπηρετούν στην περιοχή υπό φυσιολογικές συνθήκες. Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς επισκέφθηκε την πόλη και δήλωσε ότι η βία απέναντι σε αστυνομικούς και η καταστροφή περιουσιών δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.
Οι εντάσεις συνεχίζονται στα υποβαθμισμένα προάστια των πόλεων της Γαλλίας, όπου η έλλειψη θέσεων εργασίας και προοπτικής, οι ρατσιστικές διακρίσεις, η εκτεταμένη αίσθηση αποξένωσης από την κοινωνία και η δράση της αστυνομίας, η οποία αντιμετωπίζεται με εχθρότητα, αποτελούν το υπόβαθρο των επεισοδίων βίας.
[Πηγή: ΑΠΕ-ΑΜΠ]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου