Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΕΛΒΟ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ!

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ! ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ, ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικωποιήσεων, μπαίνει από σήμερα πωλητήριοστην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Η Διυπουργική Επιτροπή που απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, Εθνικής Αμύνης κ. Π.Παναγιωτόπουλο, Αναπτύξεως κ. Κ. Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος κ. Ευάγγ. Λιβιεράτο και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση, εξέφρασε τη βούληση της για πώληση ως και του συνόλου των μετοχών της ΕΛΒΟ που μέχρι τώρα βρίσκονται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και για την άμεση μεταβίβαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η προ των πυλών ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, ανοίγει στην ουσία τον δρόμογια την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μιας και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατέχουν το 10% του μετοχικού τους κεφαλαίου το οποίο, από κοινού με το 35%, που έχει στην διάθεση του τοδημόσιο, συνιστούν την άμεση κι έμμεση παρουσία του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΤ.
Παράλληλα, όσον αφορά την ιδωτικοποίηση της ΕΛΒΟ, είναι απαραίητο να αναφερθεί πως αποτελείτην μοναδική βιομηχανία στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων στην Ελλάδα και έχει ως κύρια αποστολή την ικανοποίηση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων σε οχήματα και ανταλλακτικά ελληνικής κατασκευής. Η ΕΛΒΟ που έχει τις εγκαταστάσεις της στην βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης απασχολεί περίπου 500 εργαζομένους ενώ πληθώρα μικρότερων επιχειρήσεων με χιλλιάδες εργαζομένους υποστηρίζουν και ενισχύουν την παραγωγή της.

H iskra παραθέτει τη δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Π.Λαφαζάνης: Εθνικό 'Εγκλημα η πώληση ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ

Η απόφαση εξπρές της κυβέρνησης, η οποία για άλλη μια φορά ελήφθη Παρασκευή το βράδυ «του φονιά», να ανοίξουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα των ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ, συνιστά Αυγουστιάτικο πραξικόπημα και δρομολογεί ένα νέο εθνικό έγκλημα.

Η ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα, μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης όπως των ΕΛΤΑ, θα δώσει τηχαριστική βολή στις λαϊκές ταχυδρομικές υπηρεσίες και στην ελληνική περιφέρεια, ενώ η πώληση τηςΕΛΒΟ θα σημάνει την ουσιαστική διάλυση μιας κρίσιμης επιχειρησιακής μονάδας, που μπορούσε να έχει μια ιδιαίτερη συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι οι διαδικασίες για το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ συνδέονται και αποτελούνπροπομπό για το απαράδεκτο ξεπούλημα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Είναι προφανές και εξαιρετικά ανάλγητο, ότι αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα αφήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, πολλαπλασιάζοντας τις απέραντες στρατιές των ανέργων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για να μην προχωρήσουν και να ματαιωθούν οι διαδικασίες πώλησης των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ, τις οποίες, ούτως ή άλλως, δεν νομιμοποιεί και δεν θα αναγνωρίσει ως τετελεσμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου