Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Να καταργηθεί ο νόμος Διαμαντοπούλου

Την κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι έχει καταστεί ανενεργός και έχει απορριφθεί από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 31/7 σε αίθουσα της Βουλής μαζί με την αρμόδια επιτροπή του κόμματος με θέμα “Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-
ΕΚΜ για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την έναρξη ενός διαλόγου που θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2013, με τη συμμετοχή τής ακαδημαϊκής κοινότητας.


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δήλωσε ότι την περίοδο του διαλόγου θα υπάρξει ένα συμφωνημένο μεταβατικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αποκατασταθεί η φοιτητική μέριμνα, οι δημοκρατικοί κανόνες και η λειτουργία των ΑΕΙ, ενώ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στις τροπολογίες του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, λέγοντας ότι επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι, κάτι που δεν γίνεται δεκτό.


Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ, που έχουν φθάσει σε σημείο να μην μπορούν πλέον να καλύψουν βασικές ανάγκες, τόνισε το πλήγμα που δέχθηκαν στα οικονομικά τους με το PSI, επισήμανε την έλλειψη προσωπικού και αναφερόμενος στην μετανάστευση πολλών πανεπιστημιακών σε χώρες του εξωτερικού έκανε λόγο για «πνευματική γενοκτονία για τη χώρα».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση της Α. Διαμαντοπούλου, η οποία, αντιδρώντας στις τροπολογίες του υπουργού Παιδείας, έκανε λόγο για ύβρι, ο κ.Τσίπρας απάντησε ότι η ψήφιση του νόμου ήταν ύβρις για τη δημοκρατία και πρόσθεσε ότι υπήρξε πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ των κομμάτων που ψήφισαν τον νόμο αυτόν και της ακαδημαϊκής κοινότητας, που, όπως τόνισε, σύσσωμη απέρριψε τον νόμο. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η μη εκλογή της κ. Διαμαντοπούλου στη Βουλή οφείλεται και στον νόμο για την Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου