Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριo, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, αντιδρώντας στην μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην Αγροτική θα επιδιώξουν τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τους υπουργούς Εργασίας Γ.Βρούτση και Οικονομικών Γ.Στουρνάρα προκειμένου να λάβουν διευκρινίσεις για το τι θα γίνει με το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τραπέζης της Ελλάδος και κυρίως με τα εφάπαξ των υπαλλήλων της Αγροτικής Τραπέζης τα οποία χορηγεί το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Αγροτικής Τραπέζης.
Στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, βρίσκονται σε επαφές με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες αυτές όπως και άλλα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν από τον διαχωρισμό της Αγροτικής.
Σημαντικό ζήτημα για το υπουργείο Εργασίας είναι και η κάλυψη της συνεισφοράς της Αγροτικής προς το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ). Αυτή θα την καλύψει είτε η Τράπεζα Πειραιώς, είτε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπους των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα η μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς θα στοιχίσει στους Έλληνες φορολογούμενους έως και 8 δισ. ευρώ, ποσό που αναφέρεται στο κόστος ανακεφαλαιοποίησης της καλής Αγροτικής, στην κάλυψη της διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στην ζημιά από την «bad bank».

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου