Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΔΕΗ

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά:  Αυτές τις μέρες η ΔΕΗ προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά. Η διοίκηση της εταιρείας αδιαφορεί για την κατάσταση οικονομικής ανέχειας που βασανίζει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, και μάλιστα μέσα σε δυσχερείς καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας προβλήματα διαβίωσης αλλά και επιβίωσης ακόμα και σε ασθενείς, άπορους και άνεργους.Παράλληλα, παρανομεί αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ που αποσυνδέει την πληρωμή του χαρατσιού από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Καλούμε άμεσα τη διοίκηση της ΔΕΗ:
1. Να αναγνωρίσει ως πληρωμή ρεύματος το ποσό που παρανόμως (κατά σαφέστατη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 422 του Αστικού Κώδικα) έχει χαρακτηρίσει ως καταβολή για το χαράτσι.
2. Να αφαιρέσει από τις προϋποθέσεις αποδοχής ως πελατών της για τους πρώην συνδρομητές των ιδιωτικών εταιριών που πτώχευσαν την εξόφληση του χαρατσιού.
3. Να παγώσει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας και μέχρι να ασχοληθεί με το θέμα η νέα βουλή τις διακοπές ρεύματος σε ασθενείς, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας.
Η πρόσβαση σε ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι πολιτικό ζήτημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια ανάλγητη και παρανόμως ενεργούσα διοίκηση μιας εταιρείας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου