Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΠΡΙΝ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ...ΘΥΜΗΣΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ


Πριν πας να ψηφίσεις σε αυτές τις εκλογές θυμήσου...
-ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ έβαλαν τις υπογραφές τους,ώστε να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ,ψηφίζοντας παράλληλα το Μνημόνιο 1 και τη Δανειακή Σύμβαση 1 (Απρίλιος 2010)
-Ο Γιώργος Παπανδρέου,απο το Νοέμβριο του 2009,δηλαδή 5 μήνες πριν την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ,πραγματοποιούσε κρυφές συναντήσεις με τον τότε πρόεδρο του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν,στις οποίες του ζητούσε να μπει η χώρα στον “Μηχανισμό Στήριξης”.
-Το Νοέμβρο του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτείται απο πρωθυπουργός και τη θέση του παίρνει ο Λουκάς Παπαδημος, πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας,ο οποίος επι Σημιτη, “βοήθησε” ώστε η Ελλάδα να μπει στο Ευρώ με μούφα στοιχεία.
-Τον Φεβρουάριο του 2012 και η Νέα Δημοκρατία υπογράφει την Δανειακή Σύμβαση 2 μαζί με το ΠΑΣΟΚ,το οποίο συνεχίζει την σκληρή μνημονιακή του πολιτική.


-Παράλληλα το ποσοστό της καταγεγραμμένης ανεργίας τον Μάρτιο του 2012 έφτασε στο 22%...πράγμα που σημαίνει πως πάνω απο 1εκ.πολιτες στην Ελλάδα είναι και επίσημα χωρίς δουλειά. Εάν προσθέσει κάποιος σε αυτό το ποσοστό και τους άνεργους που δεν πηγαίνουν να καταγράφούν στον ΟΑΕΔ κάθε μήνα,τότε μιλάμε για πάνω απο 1,5 εκατ.ανεργους.
-Οι αυτοκτονίες πολιτών λόγω οικονομικών προβλημάτων απο το 2011 και μετά,αποτελούν και επίσημα την μάστιγα της εποχής μας. Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο κάθε μήνα να έχουμε πάνω απο 10 καταγεγραμμένες αυτοκτονίες οι οποίες και με αποδείξεις (σημειώματα κτλ) αποδίδονται στην οικονομική κρίση.
-Οργανώσεις όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δηλώνουν και επίσημα πως η Ελλάδα είναι στο όριο ανθρωπιστικής κρίσης,ενώ παράλληλα κατά τη φετινή σχολική σεζόν υπήρξαν εκατοντάδες κρούσματα με μαθητές που λιποθυμούσαν απο την πεινά στα σχολειά ,καθώς στα σπίτια τους δεν είχαν ούτε να φάνε.


Πριν πας να ψηφίσεις αυτή τη Κυριακή θυμήσου...
-Ποιοι ήταν αυτοί που με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις τους,σε καταδίκασαν σε μόνιμη φτώχεια ενώ επέβαλαν την οικονομική σου αφαίμαξης,αυξάνοντας την φορολογία και βάζοντας χαράτσια στο οτιδήποτε
-Θυμήσου ποιοι ήταν αυτοί που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας,δηλαδή της δημιουργίας φθηνών εργατικών χεριών,μείωσαν τον κατώτατο μισθό και περιόρισαν στο ελάχιστο,τα ήδη περιχαρακωμένα εργατικά σου δικαιώματα.
-Θυμήσου ποιοι ήταν αυτοί που μέσα απο σκάνδαλα και λοιπές ρεμούλες καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα και κουκούλωσαν τα εγκλήματα τους με συνοπτικές διαδικασίες.
Πριν πας να ψηφίσεις θυμήσου ποιοι ήταν αυτοί που συμμετείχαν στα σκάνδαλα:Χρηματιστηρίου,υποκλοπών Vodafone,υπερκοστολόγησης δημοσίων και Ολυμπιακών έργων,Siemens,Βατοπαιδιου,ομολόγων,πολεμικόν εξοπλισμών.
Σκέψου ποίοι έβαλαν τις υπογραφές τους σε όλα αυτά και ποιοί ήταν αυτοί που γνώριζαν και τα συγκάλυπταν.
Πριν πας να ψηφίσεις,σκέψου ποιοι δημιούργησαν το μεταναστευτικό πρόβλημα και το ποιοί το διατηρούν,ώστε να εξυπηρετούν,πάνω στους κατατρεγμένους απο την ίδια τη ζωή μετανάστες,τα κατά καιρούς πολιτικά τους συμφέροντα.


Στις εκλογές αυτής της Κυριακής ή θα πάρουμε την απόφαση να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία,περνώντας απο την μεταπολίτευση στη νεοπολίτευση ή θα μας γράψει η ίδια η ιστορία στις πιο μαύρες της σελίδες.
Πριν πας να ψηφίσεις σε αυτές τις εκλογές,κοιτάξου πρώτα στον καθρέφτη,ενεργοποίησε την κριτική σου σκέψη μπροστά στα σενάρια τρομολαγνείας και πράξε το σωστό.
ΠΡΕΖΑ TV
http://prezatv.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου