Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Προεκλογική τρομοκρατία: Για να εμπεδωθεί ο φόβος της “ακυβερνησίας”, κράτος και παρακράτος εκ νέου σε δράση;

Φλέγεται η Λαυρεωτική Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες, προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Δροσιά Κερατέας και η οποία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον επί τόπου επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 30 εθελοντές ως πεζοπόρο τμήμα. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως έως και 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.
Kλειστή είναι η οδός Αναβύσσου – Λαυρίου. Τo κύριο μέτωπο της φωτιάς εντοπίζεται στο Θυμάρι και το Μετόχι και κατευθύνεται προς τον Άγιο Κωσταντίνο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν τραυματιστεί δύο πυροσβέστες.
Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι στηνΚερατέα όπου οι φλόγες έχουν “κυκλώσει” τον οικισμό Σιντερίνα.

Οι κάτοικοι βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους, φεύγουν από την περιοχή. Ο αέρας εξακολουθεί να είναι δυνατός και η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.
Η πυρκαγιά έφτασε τον οικισμό της Π. Φώκαιας και οι αρχές διέταξαν την προληπτική εκκένωση γηροκομείου Κωνσταντινουπολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από σπίτια, χωρίς όμως να έχει παραδοθεί κάποιο οίκημα στις φλόγες. Δύο πυροσβέστες είναι τραυματίες, ο ένας με εγκαύματα και ο άλλος με εκδορές.
Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση ενώ στο στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία αδυνατούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά λόγω των ισχυρότατων ανέμων. Όπως είπε στο δελτίο της ΝΕΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, η φωτιά εκτείνεται σε έκταση 10 χιλιομέτρων περίπου. Το ένα κύριο μέτωπο κατευθύνεται προς την θάλασσα, στην Παλαιά Φώκαια, και το άλλο προς την περιοχή του Μεγάλου Πεύκου και εν συνεχεία πάλι προς τη θάλασσα. Η φωτιά ξεκίνησε από χωματερή και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε δασική έκταση. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με την πυρκαγιά στην περιοχή της Κερατέας.
Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται, έδωσε εντολή στους κκ Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε και με τοπικούς φορείς.
Επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε και ο Κώστας Ήσυχος μέλος Πολιτικής Γραμματείας Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής– Εθνικής Άμυνας και Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ, για να ενημερωθεί για την κατάσταση των πυρκαγιών.
Επίσης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αττικής Α. Μητρόπουλο, μεταβαίνει στην περιοχή της Κερατέας.
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αν. Αττική – Μέτωπα σε Ν. Μάκρη, Πεντέλη, Αγ. Αποστόλους και Μαραθώνα – Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα

- Εκκενώθηκαν οικισμοί κι ένα γηροκομείο ενώ το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς Λεγρενά, Χάρακα και Σούνιο
– Καίγεται μάντρα με αυτοκίνητα στηον οικισμό Σιντερίνα
– Λόγω των ανέμων πετούν μόνο 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα
– Έκκληση από τις Αρχές να αδειάσει η Παραλιακή για να κινηθούν πυροσβεστικά και υδροφόρες
– Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από το ρεπόρτερ του Newsit Μ. Λαγάνη που βρίσκεται στο σημείο της φωτιάς
– Φωτιά και στη Νεάπολη Λακωνίας
– Συνεχής ενημέρωση από το NewsIt με ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται απο το μεσημέρι στην Κερατέα οπου οι φλόγες έχουν “κυκλώσει” τον οικισμό Σιντερίνα και τον οικισμό Π. Φώκαια και Θυμάρι ενώ από τις 17:00 εκδηλώθηκαν νέα πύρινα μέτωπα και στην Πεντέλη, την Νέα Μάκρη στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο και στον Μαραθώνα και συγκεκριμένα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Αυτήν την ώρα η φωτιά κατευθύνεται προς τις περιοχές Λεγρενά, Χάρακα και Σούνιο ενώ καίγεται μία μάντρα με εγκαταλελειμένα αυτοκίνητα στον οικισμό Σιντερίνα.
Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι στην περιοχή θα κυμαίνονται από 6 – 7 μποφόρ μέχρι και αύριο το βράδυ γεγονός που δυσκολεύει την κατάσβεση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου