Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΑ (ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ!) ΑΣΘΕΝΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο «ΠΟΛΙΤΗΣ»
Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ!   ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΦΕΛΩΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ «ΠΟΔΑΡΙΟΥ»  Ασφαλώς είναι σύμπτωση η διπλή ασθένειαΑ. Σαμαρά και Β. Ράπανου, αν και για τον τελευταίο αμφιβάλλει ζωηρά «έγκυρη» Κυριακάτικη στήλη, αποδίδοντας σε πολιτικό σύμπτωμα τις νοσοκομειακές περιθάλψεις!!!
Αυτό, όμως, που δεν είναι καθόλου σύμπτωση είναι η βαρύτατη πολιτική ασθένεια που από τις πρώτες μέρες γνωρίζει η τρικομματική κυβέρνηση Α. Σαμαρά, και η οποία πολύ πρόωρα γίνεται όλο και πιο εμφανής στην κοινή γνώμη.
Η κυβέρνηση μοιάζει ήδη κουρασμένη, άτονη, ανήμπορη και χωρίς σχέδιο λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το βηματισμό της.
Η τρικομματική κυβέρνηση Α. Σαμαρά είχε ως βασική εξαγγελία, μαζί με τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν, την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
Αυτή η επαναδιαπραγμάτευση, όμως, μοιάζει μάλλον να έχει λήξει άδοξα πριν ξεκινήσει.

Κι αυτό όχι μόνο γιατί από την πρώτη στιγμή τρόικα και ΕΕ, ιδιαίτερα η Γερμανία, στάθηκαν επιφυλακτικοί έως περιφρονητικά αρνητικοί σε κάθε είδους ουσιαστική διαπραγμάτευση, εκτός ίσως από κάποια επιμήκυνση.

Όχι μόνο, επίσης, γιατί μόνο στο άκουσμα, έστω και μιας δειλής και ανούσιας διαπραγμάτευσης, τρόικα, ΕΕ, και κυρίως Γερμανία άρχισαν τους εκβιασμούς.

Αλλά κυρίως γιατί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σχεδόν «πούλησε» την επαναδιαπραγμάτευση πριν ξεκινήσει.

Κι αυτό για τον εξής απλό λόγο: Αντί να δώσει στην επαναδιαπραγμάτευση (για μας εξαρχής ατελέσφορη) τη μορφή μιας μεγάλης, αμετάθετης και αταλάντευτης πρωτοβουλίας, την «έθαψε» στην κυριολεξία από την πρώτη ώρα, ξεχνώντας ακόμα και την αναφορά της!

Αντίθετα, η νέα συγκυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο των παραδομένων κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου άφησε την πρωτοβουλία στην τρόικα και την ΕΕ να τραβάνε ανενόχλητοι το σχοινί της πλήρους αδιαλλαξίας, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί σιωπηλά και ως θεατής την εκβιαστική ρητορική τους.

Και δυστυχώς αυτή τη «δουλοπρεπή» στάση συνεχίζει ακόμα και τώρα η κυβέρνηση όταν οι γερμανικές κυρίως προκλήσεις (βλ. Μέρκελ και Σόιμπλε) γίνονται κάτι παραπάνω από προσβλητικές.

Το αποκορύφωμα, βεβαίως, αυτής της γονυπετούς αντίληψης υπήρξε το πρόγραμμα της συγκυβέρνησης: ένα νεφέλωμα ευχολογίων, αοριστιών και ατεκμηρίωτων προτάσεων, τις οποίες η τρόικα απαξίωσε από την πρώτη στιγμή.

Γίνεται σαφές ότι αυτή η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον αν δεν αναδείξει ότι έχει ζωή και χωρίς την τροϊκανή χρηματοδότηση και έξω, αν χρειαστεί από την ευρωζώνη.

Όσο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ξεφτιλίζουν τον τόπο και τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας τον ως τρόφιμο της «τρόικα», με οποιοδήποτε άλλο δρόμο να οδηγεί στην καταστροφή, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά νασέρνονται όμηροι πίσω από το τροϊκανό άρμα.

Δυστυχώς αυτό κάνει από την πρώτη στιγμή η τρικομματική υπό τον Σαμαρά συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΔΟΚ-ΔΗΜΑΡ και μάλλον με πολύ χειρότερα επακόλουθα για τον τόπο από τις κυβερνήσεις ΓΑΠ και Λ. Παπαδήμου!

Αυτήν τη στιγμή αν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν τολμούν ούτε καν να ψελίσσουν ότι μπορεί να αμφισβητηθεί η τροϊκανή χρηματοδότηση και η παρουσία της χώρας στην ευρωζώνη, δεν θα πρέπει να κάνει το ίδιο και ηριζοσπαστική Αριστερά.

Η ριζοσπαστική Αριστερά δεν πρέπει να ξαναπέσει θύμα της παγίδας του φόβου που της έστησε το κατεστημένο προεκλογικά και αυτή αμήχανα αδυνατούσε να δώσει διέξοδο!

Ήρθε η ώρα η ριζοσπαστική Αριστερά να πει ευθέως ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται για να διατηρήσει τη μνημονιακή κηδεμονία και μπορεί να αντιμετωπίσει όρθια οποιαδήποτε διακοπή της τροϊκανής χρηματοδότησης και, αν χρειαστεί, όχι μόνο να μπορέσει να επιβιώσει εντός ευρωζώνης αλλά και να ανοίξει νέους προοδευτικούς ανορθωτικούς ορίζοντες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου