Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Κάννες: Τα βραβεία

Στον Ιταλό Ματέο Γκαρόνε, για τη σατιρική ταινία του "Reality", με θέμα έναν άνδρα που κάνει ότι μπορεί για να λάβει μέρος σε ένα reality show, απονεμήθηκε το Μέγα Βραβείο, το δεύτερο σημαντικό βραβείο του φεστιβάλ Καννών.
Το Ειδικό Βραβείο της επιτροπής, τρίτο στη σειρά πιο σημαντικό βραβείο της εκδήλωσης απονεμήθηκε στην αισιόδοξη κωμωδία "Το μερίδιο του αγγέλου" του Κεν Λόουτς.
Βραβείο σκηνοθεσίας
Στον Αργεντινό Κάρλος Ρεϊγκάδας απονεμήθηκε το βραβείο σκηνοθεσίας για την επίμαχη ταινία του "Post Tenebras Lux", ένα δοσμένο με λυρικές, σχυνά σουρεαλιστικές, εικόνες, σχόλιο γύρω από τα αδιέξοδα μιας αστικής κοινωνίας.
Βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας
Το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας κέρδισε ο Σουηδός Μαντς Μίκελσεν για το ρόλο του δασκάλου νηπιαγωγείου που άδικα κατηγορείται για κακοποίηση ενός μικρού κοριτσιού στην ταινία "Το κυνήγι" του Τόμας Βίντερμπεργκ.
Βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας
Το βραβείο γυναικείας ερμηνείας μοιράστηκαν η Κριστίνα Φλούτουρ και η Κοσμίνα Στράταν, οι ερμηνεύτριες των δυο νεαρών κοριτσιών που η φιλία τους δοκιμάζεται σ’ ένα αυστηρών αρχών Ορθόδοξο μοναστήρι, στην ταινία "Πέρα από τους λόφους" του Πολωνού Κρίστιαν Μουντζίου.
Βραβείο καλύτερου σεναρίου
Το βραβείο καλύτερου σεναρίου απονεμήθηκε στον Κρίστιαν Μουντζίου για την ταινία του "Πέρα από τους λόφους"
Βραβείο "Χρυσής Κάμερας"
Το Βραβείο "Χρυσής Κάμερας", που απονέμεται σε πρώτο έργο, επιλεγμένο από όλα τα τμήματα του φεστιβάλ, κέρδισε η ήδη βραβευμένη και στα παράλληλα τμήματα, ταινία "Τα ζώα του Άγριου Νότου" του Μπεν Ζεϊτλιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου