Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

"Γιατί δεν πληρώνουν οι Γερμανοί του EL VENIZELOS ;"

"Οι δημότες μας πληρώνουν δημοτικά τέλη για την καθαριότητα και τον φωτισμό, οι Γερμανοί της διοίκησης του αεροδρομίου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ δεν πληρώνουν; Γιατί;" δηλώνει στον eniko ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιανίας Κώστας Μπουρμέτης. Η ιστορία είναι παλιά και την είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ της, η REAL NEWS. Το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ δεν πληρώνει τέλη καθαριότητας γιατί επέλεξε ιδιωτική εταιρεία και της ανέθεσε το έργο.Εδώ και πέντε χρόνια οι δύο πλευρές αντιδικούν στα δικαστήρια.

Πριν από λίγες μέρες ο Δήμος Παιανίας , ενημερώθηκε ότι η απόφαση του δικαστηρίου την δικαίωσε και πως η διοίκηση του αεροδρομίου πρέπει να της καταβάλλει 3,2 εκ. ευρώ μόνο για το 2011 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Εμείς θεωρούμε αυτή την απόφαση μεγάλη επιτυχία γιατί αποτελεί δεδικασμένο για τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε στον eniko ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Μπουρμέτης Παιανίας και πρόσθεσε: «Αφορά στα χρέη του 2011. Εμείς ζητάμε το αυτονόητο. Όπως κάθε επιχείρηση και κάθε πολίτης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει τα δημοτικά τέλη, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για το Ελευθέριος Βενιζέλος που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του δήμου μας. Θέλουμε να υπάρχει ισονομία. Δεν είναι δυνατό με το έτσι θέλω μια γερμανική εταιρεία να μην καταβάλλει τα δημοτικά τέλη και από ό,τι ξέρω και τον ΦΠΑ. Φανταστείτε ότι τα βεβαιωμένα χρέη από το 2005 μέχρι το 2009 φτάνουν τα 50 εκ. ευρώ».

Η απόφαση πρέπει να καθαρογραφεί πριν κοινοποιηθεί στον αντίδικο, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου