Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οξύνεται η αντιπαράθεση στη Χαλυβουργία

Μετά τις απολύσεις της Παρασκευής, τα εξώδικα και τα εντάλματα σύλληψης κατά του προέδρου και άλλων δύο μελών του Δ.Σ. του σωματείου με τη δικαιολογία δήθεν ότι οι αποφάσεις παίρνονται αντικανονικά (!!!), η εργοδοσία πέρασε στο εργοστάσιο τα χαράματα (στις 5 το πρωί) δύο φορτηγά της GREEN STEEL, θυγατρικής του Μάνεση, για να συλλέξουν δήθεν τα απόβλητα από την επεξεργασία του χάλυβα τα οποία χρησιμοποιούνται σε ασφαλτοστρώσεις. Αμέσως συγκεντρώθηκαν απεργοί και παρεμπόδισαν το φόρτωμα καθώς και την έξοδο των φορτηγών από το εργοστάσιο. Οι απεργοί καλούν όποιον μπορεί να είναι αύριο Τετάρτη είτε στο εργοστάσιο από τις 7 το πρωί για να βοηθήσει στην περιφρούρηση, μιας και φοβούνται ότι θα επιχειρηθεί κι άλλη προσπάθεια σπασίματος της απεργίας, αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί στα γραφεία της εταιρείας στη Κηφισιά.

Προφανώς τα όρια ανοχής της εργοδοσίας και της κυβέρνησης απέναντι σε αυτή τη μεγαλειώδη απεργία εξαντλούνται και περνούν στην επίθεση. Προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους, να σπάσουν την απεργία αλλά και να τους εκφοβίσουν με εντάλματα σύλληψης.

Η αλληλεγγύη και στήριξη των απεργών της χαλυβουργίας, ίσως τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζεται να ενταθεί και να εκφραστεί με κάθε τρόπο!




Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου