Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Στήνουν στημένο σκηνικό αντιπαράθεσης...

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εδώ και μέρες έχουν ανεβάσει ταχύτητα στην προεκλογική κόντρα, με σημεία αιχμής τα νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή.
Τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης είναι πέντε (5), ωστόσο προκαλεί απορία πως συμφώνησαν στο να υπογράψουν το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση που δένει χειροπόδαρα την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες και διαφωνούν με έντονες αντιπαραθέσεις για αγροτικά θέματα, πατάρια και σοφίτες κτλ.
Όχι πως και αυτά τα θέματα δεν πρέπει να γίνουν σωστά και μετά από συζήτηση, αλλά δεν γίνεται να έχεις ψηφίσει άκρως υφεσιακά μέτρα και μετά να κάνεις πανικό για άλλα νομοσχέδια που αφορούν μεν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αλλά δεν επείγουν.
Δείτε για ποια νομοσχέδια για ποιους λόγους σηκώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης:
• Για πρώτη φορά στα χρονικά απέσυραν ολόκληρο νομοσχέδιο από την Ολομέλεια της Βουλής, που αφορούσε τις επιδοτήσεις των νέων αγροτών και τις συγχωνεύσεις αγροτικών φορέων. Στο εν λόγω νομοσχέδιο υπήρχε η οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», όπως και η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας η οποία αφορά θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.
• Χθες το αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών απέσυρε τη διάταξη για τους ημιυπαίθριους χώρους που θα θεωρούνταν τεκμήριο διαβίωσης. Αυτό συνέβη μετά την απόφαση της ΝΔ να αποσυρθεί από τον διάλογο για το νέο φορολογικό.
• Δεν κατατέθηκε καν το νομοσχέδιο που προέβλεπε ριζικές αλλαγές στα υπουργεία
• Η αντιπαράθεση για την απελευθέρωση των ταξί
• Αντιπαράθεση για τις προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων 2.340 ατόμων στα ΕΛΤΑ, μετά από καταγγελία του Γ. Μιχελάκη.
Το σκηνικό γνώριμο για όποιον παρακολουθεί προεκλογικές περιόδους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.
Απλά φέτος, το σκηνικό φαίνεται από μακρυά στημένο. Δεν γίνεται να λες «ναι σε όλα» και μετά από λίγες μέρες να διαφωνείς σε όλα τα νομοσχέδια.. Κάτι παίζει…
Ο κόσμος πάντως, είναι ο πρώτος που το κατάλαβε… Τα οικονομικά επιτελεία δεν ξέρουμε αν κατάλαβαν ότι τους πήραν χαμπάρι…                                                                     http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου