Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΓΕΝΟΠ προς Υπ.Οικονομικών: Μην εξαπατάτε τους καταναλωτές

Να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ειδικό τέλος ακινήτων και να αποδεσμεύσει,τους λογαριασμούς ρεύματος από την είσπραξη του τέλους ζητά η ΓΕΝΟΠ από το υπουργείο Οικονομικών.«Σταματήστε να εξαπατάτε τους καταναλωτές και να βάζετε ταφόπλακα στη ΔΕΗ. Τι περίμενε κάποιος από έναν υπουργό που ενώ έλεγε ‘’ δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ το μέσο για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους γιατί το ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες’’ και 80 ημέρες μετά... τα όσα έλεγε τα έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια χωρίς να κοκκινίζει;» σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.Παράλληλα το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων στην ΔΕΗ κάνει λόγο για «απαράδεκτη», «αντικοινωνική» και «αντιδημοκρατική» συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στον λαό και τους θεσμούς της πολιτείας.

«Η κυβέρνηση με πρώτο τη τάξη τον συνταγματολόγο Υπουργό Οικονομικών κύριο Βενιζέλο, για μια φορά ακόμη γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του ΣτΕ που λέει ότι, είναι αντισυνταγματική ή διακοπή του ρεύματος επειδή δεν πληρώνεται το χαράτσι, αντί να συμμορφωθεί με αυτή, και να αποδεσμεύσει εδώ και τώρα, τους λογαριασμούς ρεύματος από την είσπραξη του χαρατσιού, ώστε να πάψει να υφίσταται η απειλή διακοπής γιατί ο καταναλωτής δεν πλήρωσε το χαράτσι και να μην τρέχει να παρακαλά τον κάθε έφορο, συνεχίζει να εκβιάζει την κοινωνία, να εξαπατά και να απειλεί όσους καταναλωτές πλήρωσαν μόνο το λογαριασμό ρεύματος ότι, εάν δεν εξοφληθεί το σύνολο του λογαριασμού θα του κόψουν το ρεύμα» υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ.

«Κύριε Υπουργέ, που το χαρακτηριστικό σας γνώρισμα είναι «είπα – ξείπα» συμμορφωθείτε επιτέλους με τους νόμους, σταματήστε να εκβιάζετε την κοινωνία και δώστε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πληρώσουν μόνο το λογαριασμό ρεύματος, γιατί εκτός του εκβιασμού των καταναλωτών. Με τα όσα κάνετε, βάζετε ταφόπλακα και στη ΔΕΗ. Ή μήπως δεν το ξέρετε; Το ξέρετε και αυτό επιδιώκετε» καταλήγει η ΓΕΝΟΠ.

Πηγή: http://zoo-m.blogspot.com/2012/03/blog-post_4882.html#ixzz1oSAlZpec

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου