Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το «Νυστέρι»

Το «Νυστέρι» αυτοπροσδιορίζεται σαν «συλλεκτικό έντυπο ριζοσπαστικής έκφρασης» και εκδίδεται περιοδικά στην Κεφαλονιά. Από το τελευταίο τεύχος που μας έστειλαν –και ευχαριστούμε- αναδημοσιεύουμε δυο σχολιάκια:
Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, με όλο το σεβασμό δεν κάνεις φιλανθρωπικό έργο, διαφημίζοντας τους στυλοβάτες της απάνθρωπης καταστροφής.
Και αναφερόμαστε στο ΣΚΑΪ, το μεγαλύτερο όπλο μαζικής καταστροφής ανθρώπων, στην Ελλάδα. Η φιλανθρωπία αυτών είναι υποκρισία κι εσείς γίνατε ένα πλυντήριο προς εξαγνισμό τους. Ένα απορριμματοφόρο περισυλλογής ανθρώπινων σκουπιδιών, που πετούν στο δρόμο, η κεφαλαιοκρατία και «άνθρωποι» σαν αυτούς του ΣΚΑΪ. Η ολιγαρχική αναλγησία δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι τρόπος κυριαρχίας κι εσείς, συνένοχοι.
____________

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου προχωρούν σε μια επανάσταση, για την οποία κανείς δεν μιλά. Από τα Χριστούγεννα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, χωρίς τη συμμετοχή του διακομματικού Σωματείου.
Με παρέμβαση εργαζομένων στο Πρωτοδικείο, διορίστηκε νέο Δ.Σ.
Στην τελευταία Γεν. τους συνέλευση, συζήτησαν την περίπτωση να ζητήσουν από τη διοίκηση και το Υπουργείο τα άδεια κτήρια ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου. Σκέψη τους είναι να εντάξουν τα κτήρια σε ανθρωπιστικές δράσεις.
Από τη Δευτέρα, προχώρησαν σε κατάληψη των εκδοτηρίων του Νοσοκομείου και οι ασθενείς εξετάζονται, χωρίς να κόβουν εισιτήρια.

Αναρτήθηκε από ΒΑΘΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου