Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


Υπό κατάληψη από χτες το μεσημέρι ήταν τα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, από εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και εγκατάλειψη του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα εργαζόμενοι και κάτοικοι είχαν αποκλείσει την έξοδο από τα γραφεία του Νοσοκομείου για τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου και τον διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου εάν δεν δέχονταν να υπογράψουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Η κατάληψη συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ.
Εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής εδώ και αρκετό διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, απαιτώντας την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου και σε καμία περίπτωση να μην κλείσει το νοσοκομείο όπως προβλέπουν τα σχέδια του νέου μνημονίου. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω της υποχρηματοδότησης είναι ότι πριν λίγες μέρες προμηθεύτηκαν δανεικό πετρέλαιο για τη θέρμανση από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου καθώς και οξυγόνο ώστε να μπορούν να περιθάλψουν τους ασθενείς. Επίσης πριν λίγες μέρες είχαν έλλειψη και σε σύριγγες, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να ζητούν από τα φαρμακεία της πόλης. Επίσης, λόγω των μεγάλων ελλείψεων, προβλήματα προκαλούνται και με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση λόγω της μαζικής παρουσίας καθημερινά κόσμου που δεν προλαβαίνει να εξυπηρετηθεί από το υπάρχον προσωπικό. Σοβαρές ελλείψεις παρουσιάζονται τόσο στο νοσηλευτικό προσωπικό όσο και στα μαγειρεία, αλλά και τις διοικητικές υπηρεσίες. Ακόμα σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στο ιατρικό προσωπικό και ιδιαίτερα στην Παθολογική Κλινική.
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου