Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ


Σήμερα 19.6.2011 εμείς, οι Αποφασισμένοι Πολίτες Ξυλοκάστρου, με ομόφωνη λαϊκή απόφαση ψηφίσαμε τα παρακάτω:

Εμείς, ως Έλληνες/Ελληνίδες πολίτες, γνωρίζοντας πως το πολίτευμα της χώρας μας είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία και η ισότητα όλων των πολιτών έναντι των νόμων και του Συντάγματος, έχουμε την εύλογη και δίκαιη απαίτηση να φροντίσετε άμεσα. μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας, για τα παρακάτω:
α) Άρση βουλευτικής ασυλίας η οποία προβλέπει ότι « Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος».Αποκλειστικός μας σκοπός είναι η ισόνομη εφαρμογή του νόμου και κατά Ελλήνων Βουλευτών, που τυχόν αντισυνταγματικά και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων πολιτών.
β) Τροποποίηση του Νόμου περί ευθύνης υπουργών (ΦΕΚ τεύχος Α΄, αρ. φύλλου 97, 29 Απριλίου 2011) Α' ) που προβλέπει ότι « Κατά Υπουργού, εν ενεργεία ή μη, δεν επιτρέπεται η έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής, σύλληψης και προσωρινής κράτησης. Επιτρέπεται η επιβολή περιοριστικών όρων, σύμφωνα με τα άρθρα 282 παράγραφοι 1,2,4, και 296 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 62 του Συντάγματος»Πρόθεση μας δεν είναι να προσβάλουμε κανέναν, απλά επιθυμούμε να προστατεύσουμε το Ελληνικό Δημόσιο από μελλοντικές ή υφιστάμενες παράνομες ενέργειες που μόνο στόχο έχουν τον παράνομο πλουτισμό των ολίγων, με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώχευση του Ελληνικού Κράτους. Όποιος - ακόμα και βουλευτής - έχει αφαιρέσει παράνομα, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενος, από τη περιουσία του Ελληνικού Κράτους θα πρέπει να παραπέμπεται προς έλεγχο των πράξεών του ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας, ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη θέση του, ακόμα και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκπρόσωπος του Λαού. Τέτοια πράξη διαπιστούμενη από την Δικαιοσύνη συνιστά το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Απαιτούμε εύλογα και δίκαια αυτοί που ψηφίζουμε να είναι ίσοι απέναντί μας και να μη μπαίνουν στο απυρόβλητο αμέσως μετά την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ψηφίζουμε υπέρ της νομικής δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών, προς εξασφάλιση της εξόφλησης του χρέους που αποδεδειγμένα δημιούργησαν οι ίδιοι, εφευρίσκοντες ... τη βουλευτική ασυλία την οποία ουδέποτε εμείς ψηφίσαμε και ουδόλως υποστηρίζουμε.
Να ελεγxθούν δικαστικά όλοι οι διατελέσαντες από το έτος 1981 μέχρι και σήμερα βουλευτές, για όλα τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμα δε και για εκείνα που έχουν παραγραφεί, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ιστορίας μας. Παρακαλούμε να δεχθείτε το αίτημά - απαίτησή μας αυτό, περί άμεσης άρσης της βουλευτικής ασυλίας ως ενεργών πολιτών αυτής της ελεύθερης χώρας που γέννησε και δίδαξε τη Δημοκρατία.

Θεωρούμε αδιανόητο οι βουλευτές - υπουργοί να είναι υπεράνω των νόμων, τους οποίους ψηφίζουν στη Βουλή, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. Η πρακτική της Βουλής αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο που μπορεί να εντοπιστεί σε ανώτερο θεσμικό όργανο. Προσβάλλει τις βασικές αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ισότητας. 



Ξυλόκαστρο 19.6.2011

οι Αποφασισμένοι Πολίτες Ξυλοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου